Videanu: Aşteptăm ca PSD să denunţe Protocolul

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, miercuri, la sediul central al partidului, că democrat-liberalii aşteaptă ca PSD să denunţe Protocolul coaliţiei şi să îşi asume, astfel, criza, precizând că totul are o limită şi că această situaţie nu poate continua.

25 afișări
Imaginea articolului Videanu: Aşteptăm ca PSD să denunţe Protocolul

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Observaţi diferenţa de atitudine dintre stilul zeflemitor şi, aş putea spune, scuzaţi-mi termenul, la mişto în care discută PSD-ul în momentul de faţă şi stilul serios în care discutăm noi. Chiar suntem preocupaţi de ceea ce se întâmplă", a spus Videanu.

El a admis că, în şedinţa de Guvern, este posibil să se discute despre situaţia din coaliţie, deşi democrat-liberalii nu ar dori să amestece probleme politice cu cele de guvernare.

Întrebat dacă mai există acest protocol în acest moment, Videanu a precizat: "Din punctul de vedere al PDL, cu toată sincopa care există în acest moment, el există. Aşteptăm ca PSD-ul să îşi asume, să denunţe Protocolul şi să îşi asume riscul public de a genera criza".

Întrebat cât ar putea să mai dureze această criză, Videanu a spus: "Ca şi în viaţă, totul are o limită".

El a precizat că, în opinia PDL, criza apare în momentul în care dispare dialogul, iar ceea ce PSD trebuie să înţeleagă este că în politică singura armă de a putea avea un comportament normal este dialogul.

"Numai în urma acestui dialog poţi să găseşti soluţii. În momentul în care tu refuzi dialogul, din punctul nostru de vedere înseamnă că orgoliul atât de mult le-a întunecat mintea încât şi-au pierdut raţiunea. Ceea ce domnul Geoană şi PSD-ul trebuie să îşi asume în momentul de faţă este refuzul dialogului. Dacă tu respingi dialogul, ce se mai poate face în momentul de faţă?", a mai declarat prim-vicepreşedintele PDL.

El a menţionat că această criză abia acum se porneşte, prin lipsa unui dialog, iar Mircea Geoană şi PSD sunt cei care au generat această situaţie.

Videanu a amintit că, la încheierea Protocolului s-a discutat jumătate de zi pe acestasă temă, şi anume dacă are premierul posibilitatea să remanieze când doreşte un ministru.

"Concluzia a fost «da», cu consultarea, e adevărat, ceea ce a şi făcut, a Biroului de Coordonare Central al coaliţiei. E decizia dânsului, dar a îndeplinit ad-literam prevederile Protocolului", a adăugat Adriean Videanu.

Premierul Emil Boc, împreună cu mai mulţi lideri PDL, s-au aflat, miercuri dimineaţa, la Guvern, unde i-au aşteaptat pe reprezentanţii PSD să vină pentru discuţiile în coaliţie privind conducerea Ministerului de Interne. La Guvern nu a sosit însă niciun reprezentant al PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici