Video Videanu, despre posibile anticipate şi guvern de tehnocraţi: Bizarerii politice

Alegerile anticipate reprezintă o "bizarerie politică" având în vedere situaţia în care se află în prezent România, iar un guvern de tehnocraţi ar putea gestiona o situaţie mai grea, dar nu o criză precum cea actuală, afirmă ministrul Economiei, Adriean Videanu, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX.

21 afișări

"Anticipatele? Bizarerii politice! România este acum la limita luării unor decizii foarte importante care îi vizează viitorul. Vrem să luăm acele decizii deloc populare dar corecte pentru viitorul României, şi va trebui să le luăm, şi acest lucru va trebui să şi-l asume politic cineva, nu să stăm să aruncăm România într-un haos al alegerilor anticipate. Avem de rezolvat problemele acestei ţări. Sigur, legat de metodele de rezolvare, este opţiunea politică a fiecăruia", a spus Videanu.

Întrebat despre eventualitatea formării unui guvern de tehnocraţi, Videanu a răspuns că nu crede în această soluţie.

"România are nevoie de decizii politice majore. Un tehnocrat va gestiona o situaţie, criza comportă decizii politice majore. Care sunt deciziile acestea: încadrarea cheltuielilor publice într-un cuantum al veniturilor. România nu trebuie, în opinia mea, să consume la infinit mai mult decât produce, pentru că acest lucru, mai devreme sau mai târziu, va fi plătit. Consumăm pe datorie! Trebuie să încercăm să ne restructurăm cheltuielile publice, că vorbim de cele cu bunurile şi serviciile, că vorbim de anumite cheltuieli materiale, de anumite subvenţii inutile, acest lucru trebuie restructurat leu cu leu", a spus Videanu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că liberalii nu se pot asocia la guvernare în actuala formulă cu PDL, precizând că formaţiunea liberală s-ar "contamina" dacă ar intra într-o "majoritate compromisă" şi a propus soluţia unui Guvern de tehnocraţi condus de un economist. De asemenea, liderul liberal a mai spus că liberalii consideră că o majoritatea politică sănătoasă în Parlament nu poate fi dată decât prin organizarea de alegeri anticipate, dar că un astfel de scrutin nu va da un răspuns la actuala situaţie a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici