Videanu, întrebat cu cine s-a consultat când a luat decizia de a-şi depune mandatul: Cu mine însumi

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a infirmat, joi seară, informaţiile potrivit cărora el ar dori să devină preşedinte de facto al partidului, arătând că preşedintele PDL este Emil Boc şi, întrebat cu cine s-a consultat când a luat decizia de a-şi depune mandatul, a răspuns: "Cu mine însumi".

11 afișări
Imaginea articolului Videanu, întrebat cu cine s-a consultat când a luat decizia de a-şi depune mandatul: Cu mine însumi

Videanu, întrebat cu cine s-a consultat când a luat decizia de a-şi depune mandatul: Cu mine însumi (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat în legătură cu speculaţiile potrivit cărora Videanu va fi preşedinte de facto al partidului, el a spus: "Absolut deloc".

"Preşedintele partidului este Emil Boc, eu sunt prim-vicepreşedinte şi, sigur, voi asigura, fiind cel mai liber dintre toţi, funcţionarea zilnică a partidului", a continuat el.

Întrebat cu cine s-a consultat când a luat decizia de a-şi depune mandatul de ministru, Videanu a răspuns: "Cu mine însumi".

"Aşa am crezut că este corect şi chiar cred că, în momentul de faţă, este insuficient numai palierul guvernării. Şi partidul este important", a spus Videanu.

El a precizat că PDL are de pregătit alegerile locale.

Videanu a declarat că îşi reproşează că, în calitate de ministru al Economiei, nu a reuşit să înfiinţeze cele două companii energetice, care, în opinia sa, reprezintă priorităţi strategice ale României.

Întrebat dacă se desparte greu de Guvern, Videanu a spus: "Nu".

"După cum ştiţi, am fost primul parlamentar care şi-a dat demisia din Parlament în momentul în care a apărut o incompatibilitate", a adăugat liderul PDL.

În privinţa succesorului său în postul de ministru al Economiei, Videanu a spus că este convins că Ion Ariton este "un om extrem de pregătit în acest domeniu şi cunoaşte foarte bine şi iniţiativele ministerului".

Videanu a spus că el ţine legătura de foarte multă vreme cu Ion Ariton, cu care şi-a împărtăşit opiniile în domeniu.

"Este un om (Ion Ariton n.r.) care are expertiză în domeniu, ne-am împărtăşit opiniile reciproc, este preşedintele Comisiei de buget, cu care orice minister economic are legătură, comunicarea este una foarte facilă", a mai spus Videanu.

Premierul Emil Boc a anunţat oficial, joi, remanierea miniştrilor Adriean Videanu, Sebastian Vlădescu, Mihai Şeitan, Mihail Dumitru, Gabriel Sandu şi Radu Berceanu şi propunerile de înlocuitori ai acestora - Ion Ariton, Gheorghe Ialomiţianu, Ioan-Nelu Botiş, Valeriu Tabără, Valerian Vreme şi Anca Boagiu.

Boc a precizat că miniştrii Adriean Videanu, Radu Berceanu şi Gabriel Sandu şi-au depus mandatele de ministru pentru a fi utilizaţi şi a-şi spune experienţa în cadrul partidului.

Adriean Videanu a declarat, la ieşirea din şedinţa Colegiului Director al PDL, în care s-a decis remanierea sa, că, începând de vineri dimineaţă, după ce îi va preda atribuţiile succesorului său, Ion Ariton, va putea fi găsit la sediul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici