Videanu: Repetarea alegerilor în Vidra, tentativă de fraudă a PSD

Prim-vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat, joi, că repetarea alegerilor în comuna Vidra, din judeţul Ilfov, reprezintă o tentativă de fraudă a PSD, spriinită de PNL şi de BEC, liderul democrat-liberal făcând apel BEC să judece "cu maturitate" cazul judeţului Ilfov.

80 afișări
Imaginea articolului Videanu: Repetarea alegerilor în Vidra, tentativă de fraudă a PSD

Videanu: Repetarea alegerilor în Vidra, tentativă de fraudă a PSD (Imagine: Mediafax Foto)

Adriean Videanu s-a declarat revoltat de "tentativa de fraudă a PSD, cu sprijinul PNL şi BEC, în judeţul Ilfov", prin repetarea alegerilor din localitatea Vidra.

"Ceea ce interesează PSD nu este corectitudinea procesului electoral, ci preşedinţia Consiliului Judeţean, datorită intereselor PSD legate de mafia terenurilor", a susţinut Videanu.

Liderul PDL a completat că anularea alegerilor la Vidra este "inadmisibilă", pentru că birourile electorale ale secţiilor de votare din această comună nu au semnalat nicio tentativă de fraudă sau de încălcare a legii, toţi reprezentanţii partidelor semnând procesele verbale. El a mai spus că mitingul "spontan" din Vidra a apărut la 24 de ore de la alegeri, doar pentru că PSD a obţinut mai puţine voturi decît PDL în Ilfov.

"Contestaţia este susţinută jalnic de declaraţia unor oameni oneşti care spun că nu au fost lăsaţi să voteze după 21, în vreme ce PSD arată că s-ar fi votat după 21, ora închiderii urnelor", a arătat Videanu.

El a făcut un apel către BEC să judece "cu maturitate" cazul judeţului Ilfov şi să nu fie părtaş la tentativa de fraudă care s-ar pune la cale.

Videanu a precizat că, mai mult decât anularea alegerilor în Vidra, repezentantul PNL în BEC, Tudor Chiuariu propune "ilegal" anularea alegerilor în Ilfov. "Astfel se demască colaborarea PSD-PNL", a spus liderul PDL.

El a adăugat că singura miză a PSD este preşedinţia CJ Ilfov, pentru că "mafia PSD, susţinută de PNL, încearcă să pună mâna pe preşedinţia CJ".

În Ilfov, "probabil că o să votăm până la toamnă, până când Iordănescu va ajunge preşedintele CJ", a spus, la rândul său, candidatul PDL la preşedinţia CJ, Cristache Rădulescu.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat, joi, anularea alegerilor de duminică din comuna Vidra, care include şi satul Sinteşti, şi repetarea scrutinului în 15 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici