Video VIDEO Iohannis dezgheaţă discursul politic: majoritatea parlamentară este lipsită de orice legitimitate, votează populist

  • Iohannis a criticat partidele care au pus condiţii în Parlament pentru prelungirea stării de urgenţă
  • Guvernul va trebui să prezinte Parlamentului un raport săptămânal
  • Iohannis: “Unii politicieni se gândesc doar la beneficii electorale”
968 afișări

 

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat dur partidele care au pus condiţii în Parlament pentru prelungirea stării de urgenţă. El spune că majoritatea parlamentară este lipsită de legitimitate şi o acuză de iresponsabilitate, atitudine care periclitează viitorul României.

„Nu putem periclita viitorul României pentru că o majoritate parlamentară lipsită de orice legitimitate votează astăzi populist măsuri care nu au nicio susţinere economică. Este complet imoral să punem pe umerii generaţiei tinere factura de mâine a unor măsuri aberante promovate de nişte iresponsabili.

Oamenii politici sunt primii care vor trebui să se schimbe (...) Schimbarea va fi însă imposibilă din păcate în cazul acelor politicieni care chiar şi în aceste zile dramatice se gândesc doar la beneficiile  lor electorale”, a spus Iohannis. 

Deputaţii şi senatorii au aprobat prelungirea stării de urgenţă, cu condiţia ca Guvernul, săptămânal, să dea socoteală în Parlament. În plus, la finalul stării de urgenţă, Curtea de Conturi va verifica ce cheltuieli au fost făcute în această perioadă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici