VIDEO Iohannis, la acţiunea „Let's Do It, Romania!”: Am venit să adunăm gunoaie aruncate de concetăţenii noştri

  • Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri, la o acţiune „Let’s Do It, Romania!” .
  • Şeful statului a criticat autorităţile locale pentru că nu se implică suficient în protejarea naturii..
  • Iohannis atrage atenţia că natura nu e o groapă de gunoi.
430 afișări
Imaginea articolului VIDEO Iohannis, la acţiunea „Let's Do It, Romania!”: Am venit să adunăm gunoaie aruncate de concetăţenii noştri

Sursă FOTO: Captură video

„Am venit aici să adunăm gunoaie, ca să adunăm gunoaie aruncate de concetăţenii noştri, care încă nu au înţeles, din păcate, că natura nu este groapă de gunoi”, spune Klaus Iohannis, prezent la o campanie „Let’s Do It, Romania!”.

El spune că pe drumul până la locul de desfăşurare a acţiunii era plin cu gunoaie şi moloz.

„Trebuie să o spunem clar şi apăsat. Trebuie să acceptăm cu toţii că marginea drumului nu este groapă de gunoi, albia râului nu este groapă de gunoi. Depinde de noi să avem grijă de mediul înconjurător şi dacă cineva crede că dacă locuieşte în oraş nu are legătură cu mediul, pot să îl contrazic direct. Nu există viaţă sănătoasă fără un mediu sănătos. De aceea trebuie să ne implicăm. Nu, nu este suficient să ne enervăm dacă vedem o grămadă de gunoaie lăsate de cineva care atât a înţeles. Trebuie să facem ceva. Acest să facem ceva poate să aibă forma acţiunii de astăzi”, adaugă şeful statului.

Iohannis spune că acţiunea „Let’s Do It, Romania!” este un exemplu.

„Mulţi, mai ales tineri, sunt alături de noi, înţeleg nevoia de astfel de acţiuni. Însă încurajez autorităţile locale să fie şi ele alături de noi. Depinde foarte mult de primari şi de consilierii locali să organizeze acţiuni de colectare a gunoaielor. Depinde foarte mult de dascăli să facă muncă de conştientizare în şcoală, ca tinerii să înţeleagă că locul gunoaielor şi a deşeurilor nu este în natură, ci acolo unde ele se colectează. Sigur, aceste centre trebuie organizate iarăşi de autorităţi. Este un circuit pe care trebuie să-l avem şi noi în România”, conchide Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici