Viena nu vrea România în Schengen. Alex Georgescu: „Austria are motive interne, inclusiv cele politice. Probabil că a făcut un fel de leapşa cu Olanda”

  • Ministrul austriac de Interne spune că „nu are niciun sens să vorbim despre o extindere la acest moment”.
  • Ursula von der Leyen a cerut Austriei să permită intrarea României şi a Bulgariei în Schengen „fără nicio întârziere”.
  • „România şi Bulgaria sunt ţinte convenabile pentru retorica legată de insecuritatea graniţelor Uniunii Europene”, a declarat Alex Georgescu, expert în geopolitică, la Aleph News.
1621 afișări
Imaginea articolului Viena nu vrea România în Schengen. Alex Georgescu: „Austria are motive interne, inclusiv cele politice. Probabil că a făcut un fel de leapşa cu Olanda”

Austria respinge apelul Ursulei von der Leyen ca Viena să renunţe la opoziţia sa faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen. Ministrul austriac de Interne spune că „nu are niciun sens să vorbim despre o extindere la acest moment”.

„Nu aş spune că Austria o sfidează pe şefa Uniunii Europene pentru că nu are extraordinar de multă influenţă, mai ales că comisia geopolitică pe care şi-a propus să o conducă nu s-a manifestat şi, prin urmare, nu are extraordinar de multă influenţă comparativ cu politicienii naţionali. Austria are motivele sale pentru care iniţial accepta intrarea României în Schengen şi după aceea nu a mai acceptat. Probabil că a făcut un fel de leapşa cu Olanda şi de aceea s-a simţit confortabilă să susţină intrarea României pentru că nu ar fi intrat din cauza poziţiei Olandei”, a explicat Alex Georgescu, expert în geopolitică, la Aleph News.

În discursul său anual privind starea Uniunii Europene, prezentat în plenul Parlamentului European la Strasbourg, Ursula von der Leyen i-a cerut Austriei să permită intrarea României şi a Bulgariei în Schengen „fără nicio întârziere”. „La acest moment, nu are niciun sens pentru mine să vorbim despre o extindere a Spaţiului Schengen. Avem nevoie de mai multe controale, nu de mai puţine”, a declarat ministrul de interne austriac Gerhard Karner.

„Austria are motive interne, inclusiv cele politice. România şi Bulgaria sunt ţinte convenabile pentru retorica legată de insecuritatea graniţelor Uniunii Europene şi aceasta este o realitate, dar nu este România sursa predilectă a eforturilor de tranzitare a imigranţilo ilegali şi a azilanţilor”, a declarat Alex Georgescu, expert în geopolitică, la Aleph News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici