Viorica Dăncilă a semnat deciziile eliberării din funcţii a mai multor secretari de stat ai ALDE

Viorica Dăncilă a semnat eliberarea din funcţie a mai multor secretari de stat ai ALDE, potrivit unor decizii publicate în Monitorul Oficial. Cererile de eliberare din funcţii au fost formulate pe 27 august, însă semnate de premier de abia luni, 9 septembrie.

220 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă a semnat deciziile eliberării din funcţii a mai multor secretari de stat ai ALDE

Viorica Dăncilă a semnat deciziile eliberării din funcţii a mai multor secretari de stat ai ALDE

Astfel, în Monitorul Oficial a fost publicată decizia pentru eliberarea, la cerere, a lui Marius Dumitraşcu (ALDE Gorj), din funcţia de secretar de stat la Ministerul Energiei.

Şeful Executivului a mai semnat decizia pentru eliberarea, la cerere, a lui Mihai Huzău (ALDE Satu Mare) din funcţia de secretar de stat la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.

O altă persoană susţinută în Guvern de ALDE a fost Viorel Timotei Florentie Oprea-Stoian, premierul semnând decizie pentru eliberarea, la cerere, a acestuia din funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii.

Vasile Guşatu (membru ALDE) a fost eliberat din funcţie, la cerere, de către premier, tot luni. Acesta ocupa postul de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră.

Nu în ultimul rând, prim-ministrul Viorica Dăncilă a semnat decizie pentru eliberarea, la cerere, a lui Cladiu-Sorin Roşu-Mareş, susţinut de ALDE pentru postul de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, conform Monitorului Oficial.

Pe 26 august, ALDE a decis ieşirea de la guvernare şi alianţa cu Pro România pentru susţinerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale. Singurul ministru care a decis să rămână în funcţie a fost Ramona Mănescu la MAE. Ulterior, aceasta a demisionat din ALDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici