Viorica Dăncilă: Am cerut ministrului Transporturilor o evaluare amănunţită a stării podurilor din România

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, în debutul şedinţei săptămânale de Guvern, că i-a cerut ministrului Transporturilor să realizeze „o evaluare completă, amănunţită" a stării podurilor din România ca măsură de prevenţie după tragedia din Italia.

277 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă: Am cerut ministrului Transporturilor o evaluare amănunţită a stării podurilor din România

Viorica Dăncilă: Am cerut ministrului Transporturilor o evaluare amănunţită a stării podurilor din România

„Am cerut ministrului Transporturilor o evaluare completă, amănunţită, a stării podurilor din România. Această analiză ne va oferi o imagine exactă a situaţiei, astfel încât să putem să intervenim la timp pentru investiţii sau pentru reparaţii. Evaluarea cerută vine în completarea reviziilor periodice realizată de CNAIR. Cred că avem nevoie de o abordare preventivă în care să punem accent pe siguranţa cetăţeanului. Am luat această decizie după tragedia din Italia, în care zeci de oameni şi-au pierdut viaţa, între care şi doi români, ca urmare a prăbuşirii unui segment de pod lângă Genova. Încă o dată transmit condoleanţe familiilor greu încercate", a declarat premierul Viorica Dăncilă în şedinţa Executivului.

Cel puţin 39 de persoane au murit după prăbuşirea unui segment suspendat al Autostrăzii A10 din Italia în apropierea oraşului Genova, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de Ministerul italian de Interne, relatează cotidianul Corriere della Sera. Potrivit bilanţului preliminar, 39 de persoane, inclusiv trei minori, au murit, iar alte 16 au fost rănite, după prăbuşirea unui segment al viaductului Polcevera (Morandi), pe autostrada A10, în apropiere de oraşul Genova.

Din cele 16 persoane spitalizate în urma incidentului, 12 sunt în stare gravă, informează postul BBC News. "În momentul prăbuşirii, pe pod erau 30-35 de vehicule", a declarat Angelo Borrelli, şeful Protecţiei Civile.

Doi români au fost identificaţi printre persoanele decedate, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici