Viorica Dăncilă critică participarea lui Iohannis la şedinţa de guvern: Trebuie să vină şi să spună ce face pentru români. A avut un mandat eşuat în calitate de preşedinte

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a criticat, miercuri, participarea preşedintelui Klaus Iohannis la şedinţa de guvern. ”Am văzut un preşedinte care este de fapt este prim-ministru, un cuplu, Iohannis-Orban, asemănător cuplului Băsescu-Boc”, a afirmat liderul social-democrat.

408 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă critică participarea lui Iohannis la şedinţa de guvern: Trebuie să vină şi să spună ce face pentru români. A avut un mandat eşuat în calitate de preşedinte

Dăncilă: Cuplul Iohannis-Orban, asemănător cuplului Băsescu-Boc

Am văzut un preşedinte care este de fapt este prim-ministru, un cuplu Iohannis - Orban, asemănător cuplului Băsescu - Boc, un diriginte care şi-a adus elevul în faţa poporului, mă mir că nu l-a luat şi de urechi, pentru a veni cu o opinie a sa electorală pe care nu a fost suficient să o aducă în spaţiul public de la Administraţia Prezidenţială. Am văzut că această campanie continuă acum de la Palatul Victoria. Am văzut un preşedinte care după o zi de la preluarea mandatului actualului Guvern vorbeşte de greaua moştenire. Sunt miniştri care încă nici nu şi-au preluat mandatul, nici nu au văzut măcar documentaţia din ministerele pe care le-au preluat, încă nu s-a făcut comasarea ministerelor, astfel încât să vadă toate ministererele cum se prezintă”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că, atunci când nu ai viziune pentru viitor, faci referire la greaua moştenire.

Da, o grea moştenire lăsată de PSD, a doua cea mai mare creştere economică din UE, o grea moştenire lăsată 3,8% şomaj, creşterea salariilor şi pensiilor. Dacă pornim de la aceste aspecte, din punctul de vedere al candidatului Iohannis este o grea moştenire. Dacă tot este prim-ministrul României, domnul Iohannis trebuie să vină şi să spună ce face pentru români. A vorbit despre o guvernare eşuată. Noi spunem că a avut un mandat eşuat în calitate de preşedinte. Cinci ani a stat mai mult în vacanţă. Nu a avut cum să vadă care sunt paşii făcuţi de România şi care sunt măsurile luate pentru români”, a adăugat Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la prima şedinţă de Guvern Orban, a anunţat că miniştrii PNL au găsit o situaţie gravă în instituţii, spunând că pesediştii au golit finanţele publice şi va fi foarte greu de construit bugetul pe anul viitor.

"Îmi pare foarte bine că anteriorul guvern eşuat a plecat. În ultimii 30 de ani motivul pentru care România s-a dezvoltat mai bine a fost existenţa PSD la butoane. Dar în ultimii 3 ani au depăşit orice imaginaţie. Guverne care au început cu proceduri pe care pur şi simplu nu şi le-a imaginat nimeni. Atacuri sistematice la statul de drept, lupta împotriva corupţiei, împotriva investitorilor, o absurditate de neimaginat, asupra mediului de afaceri privat", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele acuză greaua moştenire a PSD în ministere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici