Viorica Dăncilă, despre decizia CCR referitoare la referendumul din 26 mai: Cred că preşedintele va plăti „cel puţin politic”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Bistriţa, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să îşi asume „cel puţin politic” faptul că întrebarea privind amnistia şi graţierea încalcă limitele privind revizuirea Constituţiei.

814 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, despre decizia CCR referitoare la referendumul din 26 mai: Cred că preşedintele va plăti „cel puţin politic”

Viorica Dăncilă, despre decizia CCR: Preşedintele Klaus Iohannis să îşi asume politic

Întrebată, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, ce paşi va urma după decizia CCR, premierul Viorica Dăncilă a declarat că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să îşi asume că a greşit când a pus întrebarea privind amnistia şi graţierea, la referendum.

„Vom aştepta motivarea CCR pentru a vorbi despre următorii paşi pe care trebuie să îi facem. Este clar că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să îşi asume această decizie, care, iată nu este constituţională. Cred că aşa fiecare dintre noi plătim pentru deciziile pe care le luăm, cred că şi preşedintele Klaus Iohannis va plăti politic, cel puţin, pentru această decizie”, a spus Viorica Dăncilă.

CCR a respins iniţiativele legislative ale PNL-USR şi PSD-ALDE de revizuire a Constituţiei. Magistraţii au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie, prevederi în iniţiativele legislative depuse, depăşeşte limitele de revizuire a Constituţiei.

Judecătorii Curţii Constituţionale au avut, joi, în dezbatere proiectele legislative de modificare a Constituţiei României şi au declarat că prevederile privind interzicerea amnistiei şi graţierii persoanelor care au comis fapte de corupţie încalcă limitele de revizuire a Legii fundamentale.

Taguri:
dăncilă,
eferendum,
ccr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici