Viorica Dăncilă, întâlnire cu Steven Fulop, primarul oraşului Jersey City/ FOTO

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit luni, în cadrul vizitei din Statele Unite ale Americii, cu primarul oraşului Jersey City, Steven Fulop, localitate în care trăiesc în prezent 35.000 de români.

633 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, întâlnire cu Steven Fulop, primarul oraşului Jersey City/ FOTO

Viorica Dăncilă, întâlnire cu Steven Fulop, primarul oraşului Jersey City/ FOTO

Primarul din Jersey City are origini româneşti, părinţii lui Steven Fulop plecând în SUA în anii 60.

În cadrul discuţiilor premierul Viorica Dăncilă a subliniat oportunităţile economice din domenii esenţiale precum energie, infrastructură, economia digitală, agroturism şi sănătate, menţionând că în această guvernare au fost promovate o serie acte normative menite să îmbunătăţească şi să faciliteze modul de desfăşurare a afacerilor în ţara noastră, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

35.000 de români trăiesc în momentul de faţă în Jersey City.

Anul trecut, a fost semnat un memorandum de înfrăţire între Jersey City şi Sectorul 1 Bucureşti, iar o zonă foarte importantă din oraşul american va purta numele de Piaţa România. În acest context, prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a oferit primarului Fulop drapelul României.

De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea deschiderii unei linii aeriene directe între Bucureşti şi New Jersey. Acest lucru va fi în măsură să contribuie la consolidarea legăturilor dintre România şi SUA, dar şi la creşterea ofertei de rute disponibile pentru rezidenţii americani, inclusiv din perspectiva legăturilor în interes de afaceri.

Taguri:
guvern,
dancila,
sua

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici