Viorica Dăncilă: Poate a greşit Dragnea, dar noi unde am fost? / Vom decide în CExN dacă mergem pe remaniere sau pe restructurare

Preşedintele interimar al PSD Viorica Dăncilă spune că vina pentru eşecul de la europarlamentare este al tuturor social democraţilor şi cea mai simplă abordare este aceea că un singur om, adică Liviu Dragnea, este vinovat, dar era nevoie ca altcineva să reacţioneze dacă vedea că e calea greşită.

3499 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă: Poate a greşit Dragnea, dar noi unde am fost? / Vom decide în CExN dacă mergem pe remaniere sau pe restructurare

Viorica Dăncilă, despre rezultatele slabe ale PSD la algerile europarlamentare: Poate a greşit Dragnea, dar noi unde am fost?

"Cred că trebuie să ne asumăm că am greşit pentru că atunci când pierzi din electoratul din 2016, când de la 46% ajungi la jumătate e clar că s-a greşit. Mesajele pe care le-ai dat nu sunt cele pe care le-a vrut electoratul. Că nu a fost comunicarea în sensul dorit de elctorat. E clar că PSD s-a abătut de la drum. E nevoie de fiecare organizaţie în parte. Pe lângă analiza de la nivel naţional, s-a greşit în judeţe, poate campania făcută nu a fost cea care trebuia făcută important, e să învăţăm şi să mergem mai departe", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Dăncilă spune că vina nu este doar a lui Liviu Dragnea pentru rezultatele de la alegeri.

"A fost un rezultat care ne-a uimit, pentru că guvernamental am făcut multe lucruri, poate am lăsat alte teme să ocupe spaţiul public şi am trecut în plan secund ce şi-au dorit cetăţenii. Poate nu am fost atât de des în teren să vorbim cu oamenii. E foarte uşor să dăm vina pe o persoană sau alta. Poate a greşit Dragnea dar noi unde am fost? De ce nu am spus << se merge pe un drum greşit>>. Să facem o analiză, să vedem ce ce nu acţionăm corespunzător. Am vorbit cu colegii e esenţial să vedem unde am greşit. Nu ne ajută dacă dăm vina pe o persoană", a mai spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă: Vom decide în CExN dacă mergem pe remaniere sau pe restructurare

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară, la Antena 3, că nu a fost luată o decizie în privinţa unei restructurări sau a unei remanieri în Guvern, spunând că nu a reuşit să aibă o relaţie interinstituţională cu preşedintele Klaus Iohannis.

”Nu am luat încă această hotărâre. Nu a fost absolut nicio discuţie despre o persoană sau alta, ci remanierea, dacă se face, nu se face legată de o persoană, se face legat de activitatea pe care a avut-o, de ceea ce a îndeplinit din programul de guvernare ministrul respectiv în domeniul pe care l-a coordonat. Nu aş vrea să facem această abordare legată de persoană.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă a încetat ”războiul” dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Guvern şi dacă va merge pe varianta remanierii care poate fi blocată de preşedinte, Viorica Dăncilă a răspuns: ”Am considerat că interinstituţional trebuie să cooperăm pe proiectele importante pentru România. După cum s-a văzut, nu am reuşit. Cu toată insistenţa mea de a avea această abordare, nu am reuşit, încă avem vicepremier interimar la Proiecte Strategice.(...) În momentul în care vom face evaluarea fiecărui minister, vom decide în Comitetul Executiv Naţional dacă mergem pe remaniere sau pe restructurare”.

Viorica Dăncilă: Noi nu am dat ordonanţe de urgenţă pe Justiţie

Premierul Viorica Dăncilă, a declarat duminică seară, la Antena 3, că nu au fost date ordonanţe de urgenţă privind Justiţia, adăugând că Guvernul Cioloş a modificat 151 de articole din Codul Penal şi Codul de procedură penală ”peste noapte”.

”Aproape în fiecare zi s-a vorbit despre justiţie dar nu s-au luat măsuri pe justiţie. Eu am să fac o singură comparaţie. Au tot spus: ”Guvernul a influenţat Justiţia.” S-au dus şi au dezinformat la Bruxelles, au dezinformat peste tot. Noi am dat 114 ordonanţe de urgenţă, Guvernul Cioloş a dat 114 ordonanţe de urgenţă într-un an. Noi nu am dat ordonanţe de urgenţă pe Justiţie, nu am modificat atât de multe pe cât s-a spus la Bruxelles, am dat patru ordonanţe de urgenţă.

Viorica Dăncilă a adăugat că Guvernul Cioloş a modificat în 2016 151 de articole din Codul Penal şi Codul de procedură penală.

”Dar în 2016 Guvernul Cioloş a modificat 151 de articole din Codul Penal şi Codul de procedură penală. Peste noapte. Aceia sunt oamenii care ţipă acum că, de fapt, Guvernul a intervenit în Justiţie. Acestă dublă abordare nu este o abordare corectă.”, a adăugat premierul.

Dăncilă: Finlanda vrea să ia din experţii României pentru Preşedinţia rotativă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară, la Antena 3, că s-au făcut eforturi foarte mari în timpul Preşedinţei României a Consiliului UE, iar Finlanda doreşte să ia din experţii români pentru mandatul său.

”Am văzut că a lăudat Preşedinţia României (a Consiliului UE n.r.) dar nu a spus nimic despre Guvern. Această laudă era cumva asumată şi domnul preşedinte ştie foarte bine că s-au făcut eforturi foarte mari, a fost o muncă susţinută a tuturor miniştrilor, a fost o muncă a ministrului Afacerilor Europene, George Ciamba, a fost munca reprezentanţei României la Bruxelles. Această apreciere din partea domnului preşedinte, de fapt, este o confirmare a faptului că atunci când am spus la început că suntem pregătiţi am avut dreptate.

”Să nu uităm că la preluarea preşedinţiei domnul preşedinte şi-a arătat neîncrederea. Am văzut atunci că Finlanda chiar voia să ne ţină locul. Acum Finlanda vrea să ia din experţii României pentru Preşedinţia rotativă. Au fost discuţii în acest sens.(...) Toţi au recunoscut că s-a gestionat foarte bine preşedinţia de către Guvernul României şi de către Reprezentanţă. Chiar liderii europeni, prim-miniştrii, indiferent de grupul politic din care fac parte, chiar alte state care nu sunt membre ale UE au apreciat modul în care România a deţinut Preşedinţia rotativă a Consiliului UE.”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Înaintea începerii Preşedinţiei României a Consiliului UE, premierul Juha Sipilä a afirmat că Finlanda a propus să preia Preşedinţia, precizând că Bucureştiul a transmis că nu este necesar acest lucru.

Taguri:
partide,
dragnea,
dancila

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici