Virgil Popescu: Trebuie să investim în toate sursele de energie cu emisii scăzute de carbon

„Trebuie să investim în toate sursele de energie cu emisii scăzute de carbon. Pentru că decarbonizare fără energie nucleară nu se poate”, spune ministrul Energiei, Virgil Popescu.

230 afișări
Imaginea articolului Virgil Popescu: Trebuie să investim în toate sursele de energie cu emisii scăzute de carbon

Sursa foto: Facebook/Virgil Popescu

Ca participant la panelul cu tema ”Civil Nuclear Strategies”, Virgil Popescu notează că a discutat cu Rossen Hristov, ministrul Energiei din Bulgaria, Tomas Ehler, ministrul Energiei şi Comerţului din Cehia, David Durham, CEO, Westinghouse Energy Services, Mike Goff, Principal Deputy Assistant Secretary of Energy for Nuclear Energy - SUA, Chris Levesque, CEO, TerraPower, Danijel Levicar, Gen Energia, Saša Medaković, MOB NK Krško, despre tehnologiile inovatoare ale energiei nucleare, care oferă oportunitatea unei decarbonizări rapide.

„Am transmis că pentru a ne atinge obiectivele de decarbonizare asumate la nivel european, dar şi independenţa energetică, trebuie să investim în toate sursele de energie cu emisii scăzute de carbon. Pentru că decarbonizare fără energie nucleară nu se poate”, spune ministrul.

Potrivit acestuia, înlocuirea cărbunelui va necesita investiţii într-o perioadă scurtă de timp, care trebuie făcute maximizând potenţialul şi resursele specifice fiecărei ţări.

„Totodată, trebuie să luăm în considerare beneficiile sociale şi economice ale energiei nucleare şi ale oricărei surse de energie. Energia nucleară asigură noi locuri de muncă şi are o mare contribuţie la PIB-ul unei ţări. Nu susţinem o abordare care să ducă la o competiţie între sursele regenerabile şi nucleare, pentru că sunt surse complementare care vor asigura un mix energetic decarbonizat până în 2050 şi, de asemenea, vor asigura dezvoltarea pieţei hidrogenului din UE la maximumul său potenţial. De aceea este nevoie de o cooperare internaţională pentru a asigura securitatea şi independenţa energetică”, a adăugat ministrul Energiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici