Vlad Filat s-a întâlnit cu Traian Băsescu la reuniunea PPE de la Bruxelles

Premierul moldovean, Vlad Filat, a avut o discuţie cu preşedintele României, Traian Băsescu, în cadrul reuniunii PPE de miercuri seară de la Bruxelles, dar şi cu alţi şefi de state şi de guverne din cadrul UE, a anunţat Guvernul de la Chişinău, citat de Interlic.

22 afișări
Imaginea articolului Vlad Filat s-a întâlnit cu Traian Băsescu la reuniunea PPE de la Bruxelles

Vlad Filat (Foto) s-a întâlnit cu Traian Băsescu la reuniunea PPE de la Bruxelles (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Premierul moldovean a discutat cu preşedintele român despre stadiul actual al relaţiilor bilaterale, subliniind că acestea s-au normalizat în ultimul an şi înregistrează o tendinţă "ascendentă".

Filat a mai discutat cu cancelarul german, Angela Merkel, premierul ungar, Viktor Orban, preşedintele UE, Herman Van Rompuy, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso şi cu preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.

În cursul discuţiei cu Merkel, Filat a abordat problema conflictului transnistrean şi perspectivele de soluţionare a acestuia şi a primit asigurări că Germania se va implica şi în continuare, în vederea realizării de "progrese", potrivit Interlic. Cu preşedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, Vlad Filat a discutat despre eliminarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni, ridicarea totală a restricţiilor în domeniul transporturilor aeriene şi dublarea volumului exporturilor de vinuri moldoveneşti în Uniune.

Filat a vorbit cu Van Rompuy despre situaţia politică internă din Republica Moldova şi perspectivele europene ale acesteia, în timp ce cu premierul ungar a abordat subiecte legate de vizita acestuia la Chişinău.

Premierul moldovean l-a invitat pe preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, să efectueze o vizită în Republica Moldova, "în viitorul apropiat", precizează un comunicat al Guvernului.

Gazda acestei reuniuni a fost preşedintele PPE, Wilfried Martnes, iar la summit au mai participat premierii luxemburghez, Jean-Claude Juncker, polonez, Donald Tusk, italian, Silvio Berlusconi, belgian, Yves Leterne, ministrul suedez al Afacerilor Externe, Carl Bildt, dar şi secretarul general al partidului, Antonio Lopez-Isturiz şi liderul grupului în Parlamentul European (PE), Joseph Daul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici