Vladimir Putin, aşteptat să sosească la Bucureşti joi, la ora 18.45 - surse

Preşedintele rus, Vladimir Putin, este aşteptat să sosească joi la Bucureşti, aeronava prezidenţială urmând să aterizeze pe Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni în jurul orei 18.45, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse aeroportuare.

26 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, aşteptat să sosească la Bucureşti joi, la ora 18.45 - surse

Vladimir Putin, aşteptat să sosească la Bucureşti joi, la ora 18.45 - surse (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele rus urmează să se întâlnească, vineri, cu liderii statelor membre ale Alianţei, în cadrul Consiliului NATO-Rusia. El îl va primi, la sfârşitul săptămânii, pe liderul american George W. Bush în staţiunea Soci, situată pe malul Mării Negre.

Preşedintele SUA, George W. Bush, a adresat, miercuri, de la Bucureşti, o invitaţie Rusiei să coopereze în cadrul scutului antirachetă, menţionând că acesta nu are ca scop apărarea faţă de Rusia.

Liderul american a menţionat că Vladimir Putin se va alătura summit-ului NATO.

Liderii rus şi american, Vladimir Putin şi George W. Bush, ar putea avea o întâlnire particulară joi, la Bucureşti, cu ocazia summitului NATO, dar aceasta nu este prevăzută în program, a declarat Dana Perino, purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei SUA, informează site-ul Casei Albe.

Perino a precizat că Bush se va întâlni cu Putin la summitul NATO şi apoi în cadrul unei vizite la Soci, la sfârşitul săptămânii. Întrebată cu privire la posibilitatea unei întâlniri private joi, la Bucureşti, Perino a declarat că acest lucru este posibil, deşi nu este prevăzut în program. "Având în vedere că toţi liderii sunt acolo, este oricând posibil să se întâlnească pentru a avea o discuţie", a adăugat ea.

Referitor la un eventual compromis privind renunţarea la demersurile de a include Ucraina şi Georgia în Planul de Acţiuni pentru Aderare (MAP), ea a subliniat că preşedintele american i-a transmis clar omologului său rus că sprijină aderarea celor două ţări la MAP.

Perino a amintit că Rusia nu are drept de veto în cadrul NATO, iar aceasta este o chestiune care priveşte exclusiv Alianţa. Preşedintele a declarat ferm că uşa NATO trebuie să rămână deschisă, mai ales pentru state care au demonstrat, prin eforturile lor, că au voinţă şi merită să fie luate în considerare pentru aderarea la MAP, a adăugat ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici