Voinescu: PSD încearcă să compromită votul

Purtătorul de cuvânt a lui Traian Băsescu la prezidenţiale, Sever Voinescu, a declarat duminică, la sediul de campanie, că PSD încearcă să compromită procesul electoral "prin susţinerea obsesivă a tezei că aceste alegeri sunt fraudate".

12 afișări
Imaginea articolului Voinescu: PSD încearcă să compromită votul

Voinescu: PSD încearcă să compromită votul (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

"Încă din zorii zile de astăzi (duminică, n.r.) o întreagă maşinărie de propagandă, aflată evident în subordinea PSD, încearcă să compromită procesul electoral prin susţinerea obsesivă a tezei că aceste alegeri sunt fraudate. În realitate, până la această oră, pe motive de fraudare a procesului electoral nu depăşesc numărul obişnuit al unor asemenea sesizări depuse la alte alegeri din trecut. De altfel, există informaţii conform cărora vor fi folosite rezultate deliberat viciate ale unor exit-polluri pentru a se susţine această diversiune", a declarat Sever Voinescu.

El a mai spus că şi cu alte ocazii, institute de sondare a opiniei publice au prezentat exit-poll-uri la închiderea urnelor care au diferit substanţial de rezultatele reale. "În această situaţie s-au aflat institute aflate sub influenţa notorie a domnilor Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Voiculescu, precum INSOMAR şi CCSB", a mai spus Voinescu.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al candidatului Traian Băsescu a spus că tema fraudării alegerilor a fost o temă de campanie a PSD.

"Aşa cum am spus de fiecare dată, şi iată că temerile noastre se confirmă, ipoteza mincinoasă a fraudării alegerilor este folosită ca o explicaţie preconstituită pentru a se decredibiliza rezultatul real al alegerilor, încă înainte de deschiderea urnelor şi numărarea voturilor. În opinia noastră, până acum anumite nereguli sesizate de toate partidele, inclusiv PDL, în procesul electoral nu sunt de natură să sugereze o fraudare a alegerilor", a mai spus Voinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici