Vosganian: Avem lideri politici care, prin accentul lor, dovedesc că engleza este o limbă francofonă

În România există lideri politici care, prin accentul utilizat, dovedesc că "limba engleza este o limbă francofonă", a spus miercuri ministrul Economiei, Varujan Vosganian, într-o conferinţă de presă.

297 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Avem lideri politici care, prin accentul lor, dovedesc că engleza este o limbă francofonă

Varujan Vosganian (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

"România este o puternică ţară francofonă în care, dintre tineri, nu ştiu dacă 1% mai vorbesc limba franceză ... şi avem şi lideri politici care, prin accentul lor, dovedesc că limba engleză este o limbă francofonă", a spus ministrul Economiei într-o conferinţă de presă, întrebat cum se poziţionează România în discuţiile de la nivel european privind flexibilizarea ajutorului de stat.

Vosganian afirmase anterior că la nivelul UE sunt state care au cerut cu insistenţă o flexibilizare a ajutorului de stat, din această categorie făcând parte ţările latine, în vreme ce statele anglo-saxone sunt pentru menţinerea unor rigidităţi în acest domeniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici