Vosganian: USL să nu vadă guvernarea ca pe o posibilitate de a obţine resursele după care se tânjea

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian afirmă că USL trebuie să guverneze cu "băgare de seamă", iar toţi cei care vor ocupa funcţii să nu vadă guvernarea ca pe o posibilitate de a obţine resursele după care tânjeau.

381 afișări
Imaginea articolului Vosganian: USL să nu vadă guvernarea ca pe o posibilitate de a obţine resursele după care se tânjea

Vosganian: USL să nu vadă guvernarea ca pe o posibilitate de a obţine resursele după care se tânjea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Vosganian a spus, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că prioritatea USL este schimbarea stilului de guvernare, el afirmând că este o răspundere uriaşă a viitorilor miniştri, şefi de consilii judeţene şi a primarilor Uniunii.

"Trebuie să fie o guvernare cu băgare de seamă. Apelul meu către toţi este să nu vadă guvernarea ca pe o posibilitate de a recupera viaţa netrăită şi de a obţine resursele după care tânjeau”, a spus Vosganian.

El a mai afirmat că este necesar un act de sobrietate al guvernării USL, adăugând că trebuie reintrodus indicativul prezent în discursul politic.

În ceea ce priveşte includerea sa în cabinetul condus de Victor Ponta, liderul liberal a spus că deocamdată sunt doar zvonuri şi că va răspunde doar invitaţiilor care se fac în mod oficial.

"Şansa de a cădea în ridicol, comentând astfel de lucruri, este de sută la sută. Nu comentez astfel de zvonuri. Voi răspunde doar la invitaţii care se fac oficial", a precizat Vosganian.

Lista noului Guvern va fi făcută publică în 1 mai, a anunţat, sâmbătă, la Braşov, premierul desemnat Victor Ponta, precizând că la Agricultură îl va susţine pe liderul PC Daniel Constantin.

Victor Ponta a spus că speră ca noul guvern să poată fi prezentat Parlamentului în 7 mai.

El nu a dorit să facă publice nume ale viitorilor miniştri, singura dezvăluire fiind pentru Ministerul Agriculturii, unde a spus că îl va susţine pe liderul PC Daniel Constantin.

Victor Ponta a afirmat că portofoliile vor fi împărţite ţinându-se cont de principiul parităţii şi că nu garantează că aceşti minişti vor rămâne în funcţie după luna noiembrie.

Premierul desemnat a mai spus că îşi doreşte ca viitori miniştri să fie oameni cu experienţă în ministerele la care vor fi desemnaţi şi să cunoască foarte bine domeniile respective.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici