Alegeri prezidenţiale 2019 turul doi. Incident la vot în diaspora: O secţie de votare din Italia, mutată de urgenţă

Ministerul Afacerilor Externe informează că prima zi a votului în străinătate, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, s-a încheiat în 777 de secţii de votare din Europa, Asia, Africa şi Australia, iar până la 23.00, ora României au votat 94.109 de români, potrivit datelor furnizate de BEC.

3672 afișări
Imaginea articolului Alegeri prezidenţiale 2019 turul doi. Incident la vot în diaspora: O secţie de votare din Italia, mutată de urgenţă

Vot diaspora, alegeri prezidenţiale 2019 turul doi. O secţie de votare din Italia, mutată de urgenţă din cauza inundaţiilor

„Prima zi de votare continuă în secţiile din: Argentina, Brazilia, Canada, Columbia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, SUA, Uruguay, Venezuela, iar în Noua Zeelandă şi Australia a început deja a doua zi de votare”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Până sâmbătă, ora 7.00, au votat 96.044 de români, iar 17.503 sunt votanţi prin corespondenţă.

„În cazul secţiei de votare nr. 427 din Savona, Italia, ca urmare a unei situaţii de forţă majoră (cod roşu de inundaţii) survenită în cursul serii, autorităţile locale au notificat Consulatul General al României la Torino, solicitând evacuarea clădirii în care se află secţia de votare în cauză. MAE face precizarea că procesul de vot aferent primei zile nu a fost afectat în niciun fel la această secţie”, mai arată sursa citată.

De asemenea, în vederea asigurării desfăşurării în condiţii optime a procesului de vot pentru zilele de sâmbătă şi duminică, Consulatul General al României la Torino a întreprins demersuri în regim de urgenţă şi a identificat o nouă locaţie în aceeaşi localitate, schimbarea locaţiei urmând a face obiectul aprobării de către AEP. Noua locaţie identificată pentru secţia de vot menţionată este: Palazzo Comunale, Piazza Sisto IV, Savona.

MAE mai recomandă ca cetăţenii români aflaţi în străinătate pe durata alegerilor prezidenţiale care nu au votat deja să se prezinte la vot încă de sâmbătă pentru a evita aglomerarea în ultima zi.

Sursa menţionată mai spune că românii care votează în străinătate pot accesa harta interactivă a secţiilor de votare pe site-ul oficial al MAE: http://www.mae.ro/maps/4083.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mae,
vot,
diaspora

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici