Xi Jinping insistă pentru armistiţiu în Ucraina. China şi Franţa susţin eforturi de pace

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a insistat, în discuţiile cu omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, pentru instituirea unui armistiţiu între Rusia şi Ucraina, iar, în declaraţia comună, cei doi lideri au pledat pentru relansarea eforturilor de pace.

884 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping insistă pentru armistiţiu în Ucraina. China şi Franţa susţin eforturi de pace

"Nu este în interesul nimănui ca războiul din Ucraina să continue. Este în interesul părţilor şi al întregii lumi să fie instituit un armistiţiu şi să fie oprit acest război cât mai curând posibil", i-a transmis Xi Jinping lui Emmanuel Macron, conform unui comunicat al Preşedinţiei Chinei, citat de postul de televiziune CNN.

În declaraţia comună, preşedinţii Xi Jinping şi Emmanuel Macron au subliniat, potrivit cotidianului The New York Times, că susţin "toate eforturile pentru restabilirea păcii în Ucraina, pe baza normelor dreptului internaţional şi în conformitate cu obiectivele şi principiile Cartei Naţiunilor Unite".

"China şi Franţa se opun atacurilor armate asupra centralelor nucleare şi susţin eforturile Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică de garantare a securităţii Centralei de la Zaporojie. Este important ca toate părţile beligerante să respecte strict dreptul internaţional umanitar", subliniază declaraţia preşedinţilor Xi Jinping şi Emmanuel Macron, conform cotidianului Le Monde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici