Zegrean spune că ”în principiu” o candidatură la alegerile prezidenţiale poate fi blocată

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, vineri, în contextul în care CC va discuta sesizarea lui Gheorghe Funar privind candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, că, ”în principiu”, blocarea unei candidaturi este posibilă.

776 afișări
Imaginea articolului Zegrean spune că ”în principiu” o candidatură la alegerile prezidenţiale poate fi blocată

Augustin Zegrean (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Nu ştiu dacă la ora aceasta se mai poate, dar în principiu lucrul acesta este posibil pentru că de aceea vin la noi, nu?”, a spus Augustin Zegrean.

Preşedintele CC a explicat că judecătorii constituţionali au competenţa de a asigura buna desfăşurare a alegerilor prezidenţiale.

Noi avem competenţe multe, majore, în problema alegerilor prezidenţiale. Nu vine omul la noi cu contestaţii doar ca să se afle în treabă. (...) Avem competenţe nelimitate aproape în domeniul acesta”, a spus Augustin Zegrean.

Referitor la admiterea sesizării lui Gheorghe Flutur, preşedintele CC a refuzat să se pronunţe, adăugând că nu îl interesează ”domeniul cu securitatea naţională”.

Nu mă interesează domeniul ăsta cu securitatea naţională în măsura în care nu ţine de mine. Ce ţine de mine mă interesează. Ce spun unii şi alţii despre alţii şi despre unii chiar nu mă interesează. Nu pot nici să ajut, nici să stric”, a adăugat Augustin Zegrean.

Candidatul independent la Preşedinţie Gheorghe Funar a sesizat Curtea Constituţională, cerând instituţiei să decidă dacă premierul Victor Ponta a încălcat Constituţia şi să verifice legalitatea candidaturii acestuia după ce preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat că a fost ofiţer acoperit SIE.

Sesizarea depusă de Gheorghe Funar este analizată vineri de Curtea Constituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici