Zelenski condamnă ideea lui Kissinger privind negocierile cu Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un atac virulent la adresa fostului secretar de stat american Henry Kissinger, care a sugerat că negocierile de pace ar trebui să vizeze crearea de frontiere de-a lungul "liniei de contact" în Donbas, scrie CNN.

1124 afișări
Imaginea articolului Zelenski condamnă ideea lui Kissinger privind negocierile cu Rusia

Kissinger a vorbit prin legătură video la Forumul de la Davos.

Într-un mesaj video de miercuri, Zelenski a declarat: "Indiferent de ceea ce face statul rus, există cineva care spune: "Să luăm în considerare interesele sale". Anul acesta, la Davos, s-a auzit din nou. În ciuda miilor de rachete ruseşti care lovesc Ucraina. În ciuda faptului că zeci de mii de ucraineni au fost ucişi. În ciuda Bucea şi a Mariupolului. În ciuda oraşelor distruse. Şi în ciuda "lagărelor de filtrare" construite de statul rus, în care se ucide, se torturează, se violează şi se umileşte ca pe bandă rulantă. Rusia a făcut toate acestea în Europa. Dar totuşi, la Davos, de exemplu, domnul Kissinger iese din trecutul profund şi spune că o bucată din Ucraina ar trebui să fie dată Rusiei".

În comentariile sale, Kissinger a spus despre conflict că: "Negocierile trebuie să înceapă în următoarele două luni, înainte de a crea tulburări şi tensiuni care nu vor fi uşor de depăşit. În mod ideal, linia de demarcaţie ar trebui să fie o revenire la status quo ante", sugerând aparent că Ucraina ar trebui să accepte să renunţe la o mare parte din Donbas şi Crimeea.

"Continuarea războiului dincolo de acest punct nu ar fi despre libertatea Ucrainei, ci un nou război împotriva Rusiei însăşi", a declarat Kissinger.

Zelenski a comparat punctul de vedere al lui Kissinger cu situaţia Germaniei naziste în 1938. "Se pare că calendarul domnului Kissinger nu este 2022, ci 1938, iar el a crezut că vorbeşte cu o audienţă nu la Davos, ci în ceea ce era atunci Munchen", a spus el. "Apropo, în anul real 1938, când familia domnului Kissinger fugea din Germania nazistă, acesta avea 15 ani".

"'Marii geopoliticieni nu vor întotdeauna să vadă oamenii obişnuiţi. Ucrainenii obişnuiţi. Milioane dintre cei care locuiesc efectiv pe teritoriul pe care ei propun la schimb pentru iluzia păcii. Întotdeauna trebuie să vezi oamenii", a spus Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici