Zelenski, la Cotroceni: „Am convenit paşi comuni care să ne permită apărarea porturilor”

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a spus la Bucureşti că România este un „garant al securităţii alimentare” şi că a convenit cu preşedintele României paşi comuni pentru apărarea porturilor.

752 afișări
Imaginea articolului Zelenski, la Cotroceni: „Am convenit paşi comuni care să ne permită apărarea porturilor”

Preşedintele ucrainean a numit România o „ţară garantă a securităţii alimentare”, pentru că cele mai mari cantităţi de cereale spre Europa au fost transportate prin teritoriul României.

„România este o ţară garantă a securităţii alimentare la nivel mondial. Se folosesc porturile de pe Dunăre, se folosesc porturile din România, care asigură necesităţile de alimente pentru alte ţări. Fiecare rachetă rusească, fiecare dronă rusească, care atacă porturile noastre, apărarea acestor porturi, trebuie să facem totul posibil ca Rusia să nu poată transforma zona dunăreană sau a Mării Negre într-o zonă moartă”, a declarat, la Cotroceni, Zelenski.

„Am convenit unii paşi comuni care să ne permită apărarea acestor porturi. O altă direcţie strategică a colaborării nostrea este cooperarea în triunghiul Ucraina, Moldova, România”, a mai spus preşedintele Ucrainei.

Acesta a anunţat că în curând va începe să funcţioneze un coridor pentru cereale prin Republica Moldova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici