Zelenski vine la Bucureşti pentru a se întâlni cu Iohannis, Ciolacu şi parlamentarii români

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vine marţi la Bucureşti pentru a se întâlni cu preşedintele României, Klaus Iohannis, cu premierul Marcel Ciolacu şi cu parlamentarii români.

182 afișări
Imaginea articolului Zelenski vine la Bucureşti pentru a se întâlni cu Iohannis, Ciolacu şi parlamentarii români

Zelenski vine la Bucureşti pentru a se întâlni cu Iohannis, Ciolacu şi parlamentarii români

Liderul ucrainean va fi primit marţi de preşedintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Evenimentul va începe la ora 13.00, iar la ora 14.15 va fi momentul declaraţiilor de presă comune.

Vizita programată la invitaţia şefului statului român „reconfirmă continuarea sprijinului necondiţionat al României pentru Ucraina, în contextul războiului ilegal al Rusiei împotriva acestei ţări, precum şi caracterul special al relaţiei bilaterale dintre România şi Ucraina, potenţialul acesteia şi necesitatea discutării, la cel mai înalt nivel, a proiectelor şi a temelor de interes comun”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Consultările politice aprofundate, la Bucureşti, dintre cei doi lideri „vor permite, astfel, analizarea amplelor măsuri decise şi puse în aplicare de România în sprijinul Ucrainei, în vederea consolidării acestora, precum şi discutarea situaţiei de securitate în regiune şi la Marea Neagră şi a demersurilor necesare pentru gestionarea acesteia”.

Totodată, preşedintele României anunţă că „va pune accentul pe abordări constructive şi pragmatice în domeniile prioritare de cooperare bilaterală şi de interes comun, în special pe extinderea conexiunilor transfrontaliere, dezvoltarea relaţiilor economice, integrarea europeană şi euroatlantică ale Ucrainei, precum şi respectarea deplină a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale”.

Şi premierul român Marcel Ciolacu se va întâlni marţi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Palatul Victoria.

Întrevederea premierului român cu preşedintele ucrainean va începe la ora 17.40. Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, au anunţat reprezentanţii Guvernului.

De asemenea, preşedintele Volodimir Zelenski va merge marţi în Parlamentul României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici