Zgonea: Am încredere că până la 15 octombrie PNL va veni cu o propunere utilă pe regionalizare

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că are încredere că până la 15 octombrie liberalii vor veni cu o propunere privind proiectul regionalizării care să fie utilă şi susţine ideea ca discuţiile în USL pe teme majore să fie săptămânale.

236 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Am încredere că până la 15 octombrie PNL va veni cu o propunere utilă pe regionalizare

Valeriu Zgonea (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Întrebat în legătură cu informaţia potrivit căreia Liviu Dragnea a dat termen liberalilor ca până pe 15 octombrie să se pronunţe în legătură cu proiectul regionalizării, Zgonea a spus că are "încredere că partenerii vor veni cu o propunere care să fie utilă".

El a adăugat că Dragnea a vorbit în privinţa proiectului regionalizării cu toate grupurile politice, cu toate asociaţiile de profil, a făcut deplasări în toate regiunile, a ascultat toate opiniile politice.

Întrebat dacă liberalii s-ar opune formulelor de regiuni, Zgonea a răspuns: "Nu comentez până nu văd pe 15 octombrie propunerile colegilor liberali".

Valeriu Zgonea a mai spus că el susţine ideea propusă de Ilie Sârbu şi Liviu Dragnea ca discuţiile în USL să aibă loc săptămânal pe teme majore, iar angajamentele să fie anunţate împreună, astfel încât opinia publică să vadă o Uniune Social Liberală coerentă, o atitudine unitară a celor trei partide.

"Sunt pentru această propunere făcută de Ilie Sârbu şi Liviu Dragnea şi sunt convins că şi PC şi PNL vor achiesa la acest principiu", a adăugat Zgonea.

Vicepremierul Liviu Dragnea, coordonator din partea PSD al procesului de regionalizare, a trasmis PNL că are termen până la 15 octombrie să se pronunţe asupra proiectului transmis liberalilor prin care se realizează o regionalizare preliminară, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din USL.

Proiectul transmis PNL în urmă cu câteva săptămâni prevede înfiinţarea Consiliilor de Dezvoltare Regională, instituţii preliminare regiunilor care beneficiază de un statut juridic distinct, până când noţiunea de regiune va fi inclusă în legea fundamentală.

Structura Consiliilor de Dezvoltare Regională ar urma să se suprapună configuraţiei judeţelor asociate care vor forma o regiune, astfel încât să fie realizată continuitatea în derularea programelor prin fonduri europene.

Conform propunerii din proiectul lui Dragnea, Consiliile de Dezvoltare Regională ar urma să beneficieze inclusiv de posibilitatea de a gestiona fonduri bugetare, printr-o modificare a legii administraţiei publice.

Conform surselor citate, Liviu Dragnea le-a transmis liberalilor că mai aşteaptă o discuţie la nivelul grupului de lucru al USL până în 15 octombrie, moment în care va înainta în Guvern proiectul de lege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici