Zgonea, către Cernea, în plen: Aveţi vreun protest legat de cămăşi? Noi le purtăm. Dumneavoastră, nu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a ţinut să îi atragă atenţia, marţi, deputatului independent Remus Cernea că nu poartă cămaşă, în timpul dezbaterilor din plenul reunit pe tema bugetului de stat, în momentul în care acesta a dorit să vorbească de la tribuna Parlamentului.

937 afișări
Imaginea articolului Zgonea, către Cernea, în plen: Aveţi vreun protest legat de cămăşi? Noi le purtăm. Dumneavoastră, nu

Valeriu Zgonea (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Deputatul Remus Cernea a solicitat să ia cuvântul de la tribuna plenului reunit, pe procedură, Valeriu Zgonea refuzând iniţial să îi acorde dreptul de intervenţie la microfon, pe motiv că se întrerupe procedura de vot.

Zgonea a început un comentariu, de la tribuna Parlamentului, cu referire la faptul că deputatul nu poartă cămaşă, ci doar o bluză şi sacou.

"Aveţi vreun protest legat de cămăşi? Noi le purtăm. Dumneavoastră, nu. Nu aveţi resurse financiare pentru cămăşi, că am văzut că vă place la televizor?", l-a întrebat preşedintele Camerei Deputaţilor pe Remus Cernea.

Zgonea i-a acordat cuvântul acestuia, după întreruperea procesului de vot: "Aveţi cuvântul, domnule deputat. Nu este frumos să îi daţi şi domnului deputat o cămaşă?", s-a adresat Zgonea sălii.

"Am urmărit dezbaterile cu mare interes. Nu aveţi cum să număraţi cu asemenea viteză numărul de voturi pro", a spus Remus Cernea de la tribună.

El a fost întrerupt imediat de Zgonea: "Mulţumesc, domnule deputat. Procedura dumneavoastră nu a fost identificată în regulament. Aveţi interviurile afară, pe hol", a adăugat preşedintele Camerei.

"Dânsul e în program astăzi, îi plac lucrurile acestea. A fost ales în Parlament să facă circ. Domnul Mădălin Voicu are decenţa să nu vină la microfon pentru că nu are cămaşă, pe când celălalt coleg al nostru e plătit din banii noştri şi are decenţa să vină fără cămaşă. Ăsta e respectul pe care îl are. Lipseşte în plen, dar dă interviuri afară", a comentat preşedintele Camerei.

Remus Cernea a solicitat drept la replică, după aceste comentarii, Valeriu Zgonea răspunzându-i că nu i-a pronunţat numele şi că nu îi va acorda dreptul la replică.

"Nu aveţi ( dreptul la replică, n.r.), că nu v-am pronunţat numele. Aşa faceţi când vorbiţi acasă la dumneavoastră. Vă rog frumos să luaţi loc în bancă, dacă nu, chem chestorii să vă evacueze. Vă rog frumos, nu facem circ în Parlamentul României, vă place circul, în afara Parlamentului", a mai spus Valeriu Zgonea.

Valeriu Zgonea şi Remus Cernea au mai avut şi în trecut schimburi de replici privind ţinuta la Parlament.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici