Zgonea, despre votul deputaţilor USD în cazul Chiţoiu: Votul e liber, fiecare face ce trebuie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost întrebat, miercuri, cum vor vota deputaţii USD în cazul solicitării de aviz pentru începerea urmăririi penale în cazul liberalului Daniel Chiţoiu, el arătând că votul este liber şi că fiecare "face ceea ce trebuie".

326 afișări
Imaginea articolului Zgonea, despre votul deputaţilor USD în cazul Chiţoiu: Votul e liber, fiecare face ce trebuie

Daniel Chiţoiu (Imagine: Razvan Lupica/ Mediafax Foto)

"În Parlamentul României, noi nu avem imunitate decât pentru declaraţii politice şi pentru vot. În rest, Justiţia îşi face datoria, nu există un scut. Recomandările prin MCV le-am îndeplinit, suntem predictibili. Comisia e obligată în trei zile să prezinte un raport şi în cinci zile să-l votăm. Votul este liber, fiecare face ce trebuie, dar nu avem niciun partid politic, faţă de fostul mandat 2008-2012, care să se împotrivească unor decizii ale Justiţiei", a spus Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a susţinut că nici în cazul social-democratului Vlad Cosma nu a fost recomandat un vot împotriva ridicării imunităţii acestuia, ci un vot independent.

"La domnul Cosma nu s-a recomandat niciun vot, Justiţia continuă. E un vot independent, aşa am recomandat. (...) Automat noi am respectat raportul Comisiei juridice. De obicei credem că cei de la Comisia juridică, care sunt din toate grupurile politice parlamentare, iau o decizie care este în concordanţă cu prevederile constituţionale", a spus Zgonea.

El a precizat că fiecare dintre parlamentari votează aşa cum îi dictează conştiinţa.

"Justiţia şi-a făcut mai departe datoria, nu am împiedicat sub nicio formă, aşa cum am spus, Constituţia nu ne permite nouă să avem o superimunitate. În cazul domnului deputat Chiţoiu e vorba de abuz în serviciu, ca ministru al Finanţelor, nu ca parlamentar. Urmează procedura normală, legală", a mai spus Zgonea.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut procurorului general al PICCJ să solicite Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a lui Daniel Chiţoiu, în dosarul "Carpatica", pentru abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada în care a fost ministru al Finanţelor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici