Zgonea, despre votul PSD la referendum: Ne-am păstrat punctul de vedere şi în comisii şi în plen

Vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea a precizat, marţi, că parlamentarii PSD şi-au păstrat punctul de vedere din comisiile juridice şi în plen la votul asupra iniţiativei preşedintelui Traian Băsescu privind un nou referendum, votând favorabil şi că este dreptul PNL de a decide să voteze împotrivă.

205 afișări
Imaginea articolului Zgonea, despre votul PSD la referendum: Ne-am păstrat punctul de vedere şi în comisii şi în plen

Zgonea, despre votul PSD la referendum: Ne-am păstrat punctul de vedere şi în comisii şi în plen

"Din punctul de vedere al PSD, noi ne-am păstrat punctul de vedere şi în comisii şi în plen. Nu pot să spun decât că PSD şi-a respectat întru totul decizia liderilor grupurilor parlamentare", a spus Zgonea, întrebat în legătură cu diferenţa dintre votul din comisiile juridice şi din plen.

Zgonea a mai spus că nu a fost luat prin surprindere de numărul de voturi, deoarece a aflat de dimineaţă de decizia grupului PNL de a vota împotrivă. "Este dreptul suveran al grupului, este dreptul la strategie, nu pot să comentez. Din punctul meu de vedere, ne-am ţinut de cuvânt", a adăugat el.

Întrebat în legătură cu diferenţa de vot dintre PSD şi PNL, Zgonea a spus că "fiecare votează cu conştiinţa sa".

Senatul şi Camera Deputaţilor au respins, marţi, cu 191 voturi "pentru", 123 "împotrivă" şi 69 de abţineri, hotârârea care avizează favorabil solicitarea preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui nou referendum vizând Parlamentul unicameral şi 300 de parlamentari.

Parlamentarii PSD au votat în majoritatea lor pentru un aviz favorabil la iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu privind un nou referendum, dar au fost şi social-democraţi care s-au abţiunut la vot, a precizat, marţi, pentru MEDIAFAX senatorul Miron Mitrea.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a precizat, în plenul Parlamentului, că PNL a votat împotriva iniţiativei preşedintelui pentru un nou referendum, considerându-l "o diversiune politică" şi un referendum ilegal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici