Zgonea: Dezbatem strategia naţională de apărare şi fără avizul comisiilor de politică externă

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a anunţat, marţi, în plen, că dezbaterile din Parlament asupra strategiei naţionale de apărare vor avea loc, cu toate că membrii comisiilor de politică externă nu au avut cvorum pentru a da un aviz, arătând că premierul interimar va fi prezent.

209 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Dezbatem strategia naţională de apărare şi fără avizul comisiilor de politică externă

Zgonea: Dezbatem strategia naţională de apărare şi fără avizul comisiilor de politică externă (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Zgonea a făcut această precizare înaintea şedinţei de plen, după o consultare cu liderii grupurilor parlamentare.

"Am avut o consultare cu liderii grupurilor parlamentare. Comisiile de politică externă trebuiau să dea un aviz pe strategia naţională de apărare, avizul este consultativ astfel încât, conform regulamentul, noi suntem obligaţi să dezbatem astăzi strategia naţională de apărare. Conform ultimelor modificări nu avem nevoie, la începutul şedinţei, de cvorum, ci doar la vot, când se face proiectul de hotărâre ar trebui să fim jumătate plus unu", a spus Zgonea.

El a arătat că l-a informat pe premierul interimar Gabriel Oprea despre acest lucru şi acesta a comunicat că va fi prezentz în plen de la ora 13,30, pentru a susţine punctul de vedere al guvernului în privinţa strategiei naţionale de apărare.

"Raportul este făcut, domnul Mocioalcă va susţine raportul astfel încât la 13 30 vom începe dezbaterile", a precizat Zgonea.

La şedinţa plenului reunit sunt prezenţi 320 din cei 554 membri ai Legislativului.

Comisiile de politică externă nu au reuşit, marţi, să dea un aviz la strategia naţională de apărare din lipsa cvorumului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici