Zgonea: Liberalii ştiau de modificările la Codul Penal şi Legea amnistiei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că liberalii ştiau de modificările la Codul Penal şi Legea amnistiei, arătând că el poate să confirme acest lucru deoarece a participat la şedinţa USL la care s-a luat decizia şi că îi pare rău că o parte din colegi manipulează.

115 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Liberalii ştiau de modificările la Codul Penal şi Legea amnistiei

Valeriu Zgonea (Imagine: Andrea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Legat de ce s-a întâmplat şi de minciunile din spaţiul public pot să confirm că la şedinţa USL la care s-au decis aceste chestiuni am fost şi eu parte. Îmi pare rău că o parte din colegii mei manipulează opinia publică şi dau sentimentul că în cadrul USL au fost opinii disparate", a precizat Valeriu Zgonea, în legătură cu modificările la Codul penal şi proiectul amnistiei.

El a spus că, mai mult decât atât, Comitetul liderilor de grup la care au participat toţi liderii au luat decizia cu privire la introducerea lor pe ordinea de zi, arătând că acest lucru este demonstrat de stenogramele care sunt pe site-ul Camerei şi de declaraţiile lui Eugen Nicolicea.

Întrebat dacă liberalii ştiau de aceste legi, Zgonea a răspuns: "Bineînţeles că ştiau, am fost parte la discuţiile în USL şi Comitetul liderilor de grup au aprobat".

"Aceste legi se discutau de luni de zile în Comisia juridică. Zgonea a precizat că Senatul şi Camera Deputaţilor au acţionat întotdeauna pentru protejarea statului de drept şi a democraţiei şi că toate acţiunile au respectat Constituţia (...) La Camera Deputaţilor tot ce a fost făcut marţi a fost făcut respectând legislaţia, ascultând opinia liderilor de grupuri politice fără ascunzişuri, fără păcăleli, fără minciuni", a declarat Zgonea.

El a arătat că din păcate instituţia Prezidenţială a intrat în campanie electorală şi vrea să atragă în această campanie şi Camera Deputaţilor prin acuzaţiile la adresa forului legislativ.

Zgonea a spus că Preşedinţia este invidioasă deoarece este pentru prima dată de când Traian Băsescu este preşedinte când Parlamentul este cotată încrederea mai sus decât Preşedinţia.

"Preşedintele Traian Băsescu avea pârghii constituţionale prin care să blocheze acele proiecte care în opinia lui încălcau Constituţia dar a preferat conferinţele de presă, atacuri nedemne bazate pe dezinformări", a afirmat Zgonea.

El a mai spus că îi pare rău că preşedintele Băsescu vrea să tragă parlamentul într-un război politic din care să aibă el capital.

Potrivit lui Zgonea toţi liderii de grup au fost prezenţi marţi dimineaţa la 09:30 la el în birou şi singura obiecţie ridicată de PNL la ordinea de zi a fost cum să fie puse aceste proiecte pe ordinea de zi şi cine va face propunerea, în timp ce PDL a avut obiecţia de a retrimite legea lobby-ului la Comisie.

El a spus că există stenograme şi camere de luat vederi în acest sens, adăugând că o să-i arate lui Mircea Toader când a intrat şi când a ieşit din biroul lui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici