Zgonea: Sper ca Băsescu să îşi păstreze angajamentul de a veni la şedinţa solemnă pe tema NATO

Preşedintele Băsescu a primit invitaţia de a se adresa marţi Parlamentului, în şedinţa solemnă dedicată aniversării a zece ani de la aderarea la NATO şi a confirmat prezenţa, a declarat, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, exprimându-şi speranţa că angajamentul va fi onorat.

149 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Sper ca Băsescu să îşi păstreze angajamentul de a veni la şedinţa solemnă pe tema NATO

Zgonea: Sper ca Băsescu să îşi păstreze angajamentul de a veni la şedinţa solemnă pe tema NATO (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Mâine (marţi, n.r.) e şedinţa comună cu Senatul. Eu i-am invitat mâine pe preşedinte şi pe premier, vor ţine discursuri în faţa plenului reunit. Până vineri acest lucru era pe agenda domnului Băsescu şi sper să-şi păstreze acest angajament şi să vină", a spus Zgonea.

El a arătat că nu mers la Cotroceni, la ceremonia oficială dedicată NATO pentru că şedinţa BPN a PSD a fost mai lungă decât ar fi trebuit.

"Trebuia să merg azi, dar a fost şedinţa mai lungă. Eu l-am informat pe premier că am primit invitaţia, am vorbit şi cu domnul Tăriceanu. Am spus că eu, dacă nu era această şedinţă mai lungă decât ar fi trebuit, mergeam", a mai spus Zgonea.

El a precizat că este vorba de responsabilitatea funcţiei deţinute şi nu de culoarea politică şi că a confirmat că va fi prezent la Cotroceni după ce a primit invitaţia.

"Pe 25 sau 26 martie am primit invitaţie, era la mapă. Am confirmat că voi veni. Nu am ştiut că această şedinţă e mai lungă decât trebui să fie. O să-l sun pe preşedinte să-mi cer scuze, de obicei nu fac aşa ceva", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a arătat că "a înţeles" că premierul Victor Ponta nu a primit invitaţia de a participa a ceremonia de la Cotroceni, din spusele acestuia.

"Am înţeles că premieurul nu a primit invitaţia, din ce domnia-sa a spus", a menţionat Zgonea.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa BPN a PSD, că nu a mers la ceremonia de la Palatul Cotroceni dedicată aniversării a zece ani de la aderarea la NATO pentru că avea "treabă", el susţinând că aceia "care dau cu păhărelele de şampanie" azi nu au avut niciun merit în aderare.

Întrebat dacă a primit invitaţie pentru a merge la Cotroceni, la ceremonia dedicată NATO, Ponta a răspuns: "Nu ştiu, o să verific la birou".

O ceremonie organizată cu prilejul aniversării a 10 ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a avut loc luni, la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a foştilor şefi de stat Ion Iliescu şi Emil Constantinescu.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici