Zgonea, unor copii din Prahova: Uitaţi-vă, eu, oltean, am ajuns preşedintele Camerei Deputaţilor

Valeriu Zgonea le-a spus, luni, copiilor din Brazi (Prahova), unde a participat la deschiderea anului şcolar, că trebuie să fie informaţi întrucât "cunoaşterea înseamnă putere", adăugând: "Uitaţi-vă, eu, oltean, am ajuns preşedintele Camerei Deputaţilor. Toată lumea poate să ajungă aici".

369 afișări
Imaginea articolului Zgonea, unor copii din Prahova: Uitaţi-vă, eu, oltean, am ajuns preşedintele Camerei Deputaţilor

Valeriu Zgonea (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Cunoaşterea înseamnă putere. De aceea vă sfătuiesc să fiţi informaţi în permanenţă. Să fiţi curioşi, dragi copii, şi să aveţi aspiraţia de a avea o cultură generală solidă. Vă urez să vă urmaţi visurile, să nu le abandonaţi niciodată. Uitaţi-vă, eu, oltean, am ajuns preşedintele Camerei Deputaţilor. Toată lumea poate să ajungă aici. Putem să muncim, dar munca începe în şcoală. Fără educaţie, nu putem realiza nimic în viaţă", le-a spus Valeriu Zgonea copiilor din comuna prahoveană Brazi, acolo unde a participat la deschiderea anului şcolar.

Ulterior, întrebat de ziarişti ce anume a vrut să transmită prin "pilda" pe care le-a dat-o copiilor cu privire la olteni, Zgonea a explicat: "După istoria cu preşedintele Nicolae Ceauşescu, ştiţi foarte bine că era greu pentru un oltean să urce într-o funcţie publică, având această istorie în spate. Astăzi sunt doi olteni care sunt la conducerea statului român: Victor Ponta, premierul României şi subsemnatul, cu votul tuturor parlamentarilor, preşedintele Camerei Deputaţilor".

De asemenea, întrebat care au fost atuurile pe care le-a avut pentru a ajunge în funcţia pe care o deţine, Zgonea a spus că nu a avut nici un atu, însă a adoptat metoda lucrului în echipă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici