Actionarii EVERGENT Investments au votat un nou program de rascumparare a actiunilor proprii si reducerea capitalului social

781 afișări
Imaginea articolului Actionarii EVERGENT Investments au votat un nou program de rascumparare a actiunilor proprii si reducerea capitalului social

Actionarii EVERGENT Investments au votat un nou program de rascumparare a actiunilor proprii si reducerea capitalului social

Consiliul de administratie al EVERGENT Investments, companie de investitii financiare care administreaza active de peste 2,5 miliarde lei, a convocat actionarii in data de 20 ianuarie 2022  la Adunarea generala extraordinara. Au fost aprobate toate propunerile de pe ordinea de zi a Adunării generale.

Principalele decizii au fost:

1. Modificarea Actului constitutiv al EVERGENT Investments in concordanta cu principiile de guvernanta cuprinse in autorizarea ca fond de investitii alternative; 2. Reducerea capitalului social cu actiunile rascumparate in programul anterior; 3. Aprobarea unui nou program de rascumparare a actiunilor proprii.

Cel de-al saselea program de rascumparare actiuni aprobat va contribui la cresterea cererii de actiuni EVER, cu efect pozitiv asupra lichiditatii si a reducerii discountului la care se tranzactioneaza actiunile. Programul presupune rascumpararea unui numar de 23.100.000 de actiuni reprezentand 2,402% din capitalul social. Pretul maxim de achizitie este de 2,2 lei, iar pretul minim va fi pretul de piata de la BVB din momentul efectuarii tranzactiei.

Randamentul mediu al distributiilor catre actionarii EVERGENT Investments este 10,2% in ultimii 10 ani (total distributii 820.615.002 lei). In aceeasi perioada, datele companiei arata ca randamentul total anualizat este de 14,1% (apreciere de capital si distributii).

 “Printr-o abordare bazata pe expertiza, experienta echipei si adaptabilitate strategiei am reusit sa avem rezultate deosebite. Astfel, valoarea activelor administrate a depasit pragul de semnificatie de 500 milioane EUR (2,559 miliarde lei la 31 decembrie 2021) ceea ce se reflecta in multiplicarea capitalului actionarilor nostri cu 20% pe parcursul anului 2021. Evolutiile imprevizibile ale pietei sunt dincolo de controlul nostru, in schimb putem controla valoarea generata pe termen lung pentru actionari prin optimizarea strategiilor de investitii intre portofoliul listat si cel de private equity. Am incheiat anul 2021 cu o crestere de 21,9% a valorii unitare a activului net si un rezultat net de 149,3 milioane lei, compus din 46,4 milioane lei profit net si 102,9 milioane lei castig net din vanzarea activelor reflectat in rezultatul reportat.

In 2022, continuam sa aplicam strategia de investitii multianuala aprobata de actionari, in acelasi timp exploram si noi domenii pentru investitii, in sectoare bazate pe tehnologie si energie verde. Consideram ca ”bull market” are inca suficient spatiu sa se manifeste si in 2022, iar provocarea este sa selectam la timp oportunitati si sa investim durabil capitalul companiei pentru randamente deosebite pe termen lung.” declara Claudiu Doros, Presedinte si Director general al EVERGENT Investments.

Hotararile adoptate in cadrul Adunarii generale extraordinare a actionarilor EVERGENT Investments sunt:

  1. Aprobarea modificării şi completării prevederilor Art. 7, alineatele 20 - 23 din Actul constitutiv al EVERGENT Investments S.A.
  2. Aprobarea reducerii capitalului social al EVERGENT Investments S.A de la 98.121.305,10 lei la 96.175.359,20 lei în conformitate şi motivat de Hotărârea AGEA nr.3 din 29.04.2021.
  3. Aprobarea derularii unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii (“Programul 6”) în vederea reducerii capitalului social, prin anularea actiunilor. Numărul de acţiuni care vor putea fi răscumpărate este de maxim 23.100.000 actiuni, iar preţul maxim per acţiune este de 2,2 lei.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici