(P) Câteva sfaturi de utilizare corectă a unui uscător de rufe

2373 afișări
Imaginea articolului (P) Câteva sfaturi de utilizare corectă a unui uscător de rufe

(P) Câteva sfaturi de utilizare corectă a unui uscător de rufe

O soluţie foarte bună pentru cei care locuiesc în zone cu umezeală ridicată, uscătorul de rufe permite evitarea contagierii hainelor de la ploaie şi a procentelor ridicate de umiditate. Cu toate acestea, acest aparat este unul dintre acele electrocasnice care şi-au câştigat o anumită reputaţie proastă fără niciun motiv şi fără sens. Poate cauzată de faptul că primele exemplare nu erau foarte fiabile, legenda urbană conform căreia strică hainele a fost extinsă în timp, fără motiv sau justificare rezonabilă. Experţii ne asigură de ani de zile că acest mit este fals.

Deşi mitul nu mai este întemeiat, este adevărat că pot fi luate măsuri de precauţie pentru a evita surprize neplăcute atunci când scoatem hainele dintr-un uscător rufe. Cu aceste sfaturi, puteţi profita la maximum de uscătorul dvs., evitând în acelaşi timp uzura hainelor:

- Înainte de fiecare uscare, filtrul trebuie curăţat pentru a îndepărta scamele şi astfel ne asigurăm că hainele ies la fel de curate ca atunci când au intrat şi, de asemenea, se usucă mai repede.

- Grupaţi hainele în funcţie de greutate când puneţi uscătorul. Articolele mai uşoare se usucă mai repede, iar articolele mai grele durează mai mult.

- Evitaţi supraîncărcarea uscătorului pentru a nu pierde mai multă energie şi pentru a face hainele să se şifoneze mai mult.

Uscator rufe comenzi online de la emag.

- Pentru a economisi, uscătorul poate fi folosit de două ori la rând, astfel încât în ​​a doua uscare să profite de căldura acumulată în prima. Se obţine astfel o medie de consum energetic mult mai bună.

- Verificaţi eticheta fiecărui articol de îmbrăcăminte pentru a afla în prealabil dacă poate fi introdus sau nu în uscător.

- Lenjeria de pat, hainele din bumbac sau lână nu pot fi puse în uscător, deoarece aceste ţesături sunt cele care suferă cel mai mult, micşorându-şi dimensiunile.

- Articolele de îmbrăcăminte cu inserţii de cauciuc sau materiale plastice, cum ar fi adidaşi sau unele pungi nu pot fi introduse la uscător, deoarece aerul fierbinte folosit pentru a le usca le poate topi sau chiar arde.

- De asemenea, trebuie să evitaţi să puneţi haine umplute cu spumă sau articole de îmbrăcăminte cu materiale precum vopsele, lacuri sau uleiuri în uscător.

- Pentru a vă asigura că hainele ies din uscător fără cute, acestea trebuie scoase chiar la sfârşitul programului acestui aparat.

- Când afară e vreme bună şi situaţia v-o permite, este recomandabil să lăsaţi hainele să se usuce la aer. Astfel, uscătorul va avea şi porţia sa specială de vacanţă.

Uscătoarele de rufe se împart în trei mari categorii: cu evacuare, cu condensare şi cu pompă de căldură.

Dacă facem o împărţire „grosso modo”, atunci putem vorbi de două categorii mari de uscătoare de rufe: cu evacuare şi cu condensare. Cele cu condensare strâng apa rezultată din vapori într-un recipient special, care poate fi golit imediat după terminarea ciclului de uscare, iar cele cu evacuare - după cum o spune şi numele - evacuează apa într-un mod similar cu maşinile de spălat rufe.

Un uscător de rufe cu evacuare este mai greu de instalat, fiind nevoie de o persoană specializată care să se ocupe de montaj. Avantajul său este, însă, că usucă mai repede şi consumă mai puţin curent. Un uscător de rufe cu evacuare este şi mai ieftin decât cele cu condensare.

Uscătoarele de rufe cu condensare au avantajul montajului mult mai uşor, putând fiind practic puse la treabă imediat după achiziţionare, fără niciun fel de ajutor specializat. În plus, pot fi amplasate oriunde în casă, nu doar în apropierea unor ţevi de evacuare.

La rândul lor, uscătoarele de rufe cu condensare se mai împart, şi ele, în două categorii: uscător de rufe cu pompă de căldură şi uscător de rufe fără pompă de căldură.

Primul este mai eficient din punct de vedere al consumului electric. Consumul energetic poate fi cu până la 50% mai mic la un uscător de rufe cu condensare cu pompă de căldură.

În cazul unui uscător de rufe cu condensare fără pompă de căldură, aerul fierbinte trece prin cuvă, uscând hainele, apoi este răcit cu ajutorul unui schimbător de căldură pentru a scoate toată umezeala din el înainte de a fi evacuat din uscător.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici