Ce dezvăluie şi ce ascunde Măgureanu

Fostul şef al SRI recunoaşte că revoluţia din 1989 a fost programată cu câteva luni înainte. Martor, dar şi personaj-cheie în răsturnarea regimului Ceauşescu, Măgureanu descrie într-o serie de interviuri cu istoricul Alex Stoenescu o parte din dedesubturile revoluţiei.

5 afișări
Imaginea articolului Ce dezvăluie şi ce ascunde Măgureanu

Ce dezvăluie şi ce ascunde Măgureanu

Cu diplomaţia binecunoscută, Virgil Măgureanu dă o notă personală atât evenimentelor din 1989, cât şi pregătirii lor. „Printr-o tristă ironie, dar deloc întâmplătoare, tocmai cei care au beneficiat de favorurile securităţii, cei care au fost acoliţii sau informatorii ei plătiţi, cu dovezi din cele mai palpabile că au avut beneficii materiale imense din partea ei, au început, chipurile, s-o demaşte, sperând că în felul acesta, în cacofonia astfel creată, să facă uitată partea lor de răspundere”, arată Măgureanu în prefaţa lucrării „De la regimul comunist la regimul Iliescu”.

 

Citeste toata stirea pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici