"Drumul spagii" Chisinau-Bucuresti, presarat cu securisti si cumetri

Scandalul traficului cu vize de la Chişinău, în care sunt implicaţi şi diplomaţi români, a animat conferinţa de presă de ieri a ministrului Adrian Cioroianu. Concluzia - nu există deocamdată nici o neregulă la Consulatul României de la Chişinău. Ministrul de Externe a căutat să minimalizeze evenimentele, aruncând toată vina pe unele firme din imediata apropiere a reprezentanţei diplomatice a României în Moldova. A fost scos la înaintare, ţap ispăşitor, "pensionarul" Alexandru Rus. Odată cu izbucnirea scandalului, cumătrul lui Rus, directorul Direcţiei Relaţii Consulare, a fost mazilit. Surse din interiorul reprezentanţei diplomatice româneşti din Republica Moldova susţin că nu Alexandru Rus figura pe înregistrările incriminatoare, ci un diplomat cu două ştate de plată, Ion Dicu. Ministrul Cioroianu spune că nu ştie nimic deocamdată şi aruncă pisica moartă în curtea moldovenilor.

1 afișare
Imaginea articolului "Drumul spagii" Chisinau-Bucuresti, presarat cu securisti si cumetri

"Drumul spagii" Chisinau-Bucuresti, presarat cu securisti si cumetri

Nu s-a terminat bine scandalul sex-ambasadoarei Manuela Vulpe, că un alt scandal şi mai mare i-a luat locul. Autorităţile de la Chişinău, Diplomaţii români de la Chişinău au fost surprinşi luând şpagă pentru vize. Reamintim că autorităţile moldovene au arestat cel puţin două persoane implicate în trafic şi au făcut public faptul că cel puţin un funcţionar de rang înalt din Consulatul României la Chişinău este implicat în afacere. Acesta ar fi fost filmat într-un restaurant luând bani de la Ina Rusu, directoarea unei agenţii de turism, care cerea până la 300 de euro pentru obţinerea de vize de România. Cea de a doua persoană arestată este Agneta Rusu, şefa de la Filarmonica din Chişinău, care trecea pe documente persoane străine de instituţie care apoi urmau să vină la Bucureşti. Imediat, în presa centrală a fost vehiculat numele diplomatului român care ar fi facilitat traficul cu vize. Este vorba de Alexandru Rus, nimeni altul decât cumătrul fostului director al Direcţiei Relaţii Consulare din MAE, Petre Catrinciuc, înlocuit din funcţie cu această ocazie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici