Erste transfera BCR pe un SRL austriac ca sa arate mai bine in bilant

La trei ani de la privatizare, grupul austriac Erste a interpus in relatia sa de actionar majoritar al BCR - cea mai mare banca din Romania - doua vehicule cu statut juridic de SRL infiintate recent in Austria, EGB Ceps Beteilungen GmbH si EGB Ceps Holding GmbH, acesta din urma fiind in prezent detinatorul legal al pachetului de 69,3% din actiunile BCR. O societate cu raspundere limitata (SRL) este cea mai simpla forma de intreprindere.

4 afișări
Imaginea articolului Erste transfera BCR pe un SRL austriac ca sa arate mai bine in bilant

Erste transfera BCR pe un SRL austriac ca sa arate mai bine in bilant

Practic, Erste isi externalizeaza astfel din portofoliu expunerea directa pe BCR.Austriecii nu aveau voie sa faca o asemenea miscare in primii trei ani de la privatizare, insa luna trecuta termenul a expirat, statul roman ridicand monitorizarea postprivatizare.Contactati de ZF, reprezentantii Erste au sustinut ca este vorba "de o schimbare formala".

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici