Viktor Orban anunţă că Ungaria vrea să îşi ,,redefinească" apartenenţa la NATO. Budapesta s-a opus de mai multe ori sprijinului occidental pentru Ucraina

  • Premierul ungar Viktor Orban a declarat că încearcă să ,,redefinească" termenii apartenenţei la NATO.
  • Viktor Orban nu doreşte ca ţara sa să participe la operaţiuni în afara teritoriului alianţei militare.
2318 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban anunţă că Ungaria vrea să îşi ,,redefinească" apartenenţa la NATO. Budapesta s-a opus de mai multe ori sprijinului occidental pentru Ucraina

Viktor Orban anunţă că Ungaria vrea să îşi ,,redefinească" apartenenţa la NATO. Budapesta s-a opus de mai multe ori sprijinului occidental pentru Ucraina

Liderul ungar a refuzat să trimită ajutor militar Kievului şi şi-a exprimat în mod repetat opoziţia faţă de sancţiunile UE împotriva Rusiei ca răspuns la invazia la scară largă a Moscovei în Ucraina. De asemenea, el se opune cu vehemenţă antrenării de către NATO a soldaţilor ucraineni în Ucraina.

,,Nu au existat multe situaţii în istoria NATO în care un stat membru să adere la ideea de bază a NATO atât de deschis şi de clar cum o face acum Ungaria şi, prin urmare, ... poziţia sa în cadrul alianţei militare ar trebui redefinită", a declarat Orbán, notează Financial Times.

Premierul ungar este de părere că Ucraina nu poate obţine o victorie în războiul provocat de Rusia şi că administraţia de la Kiev ar trebui să accepte o încetare imediată a focului. În plus, el a afirmat că Vestul nu ar trebui să intre într-un conflict cu Rusia, iar SUA consideră că o acceptare de încetare a focului din partea Kievului ar putea fi considerată o capitulare.

,,Am indicat în prealabil că nu suntem de acord cu acest lucru (de a antrena trupele ucrainene în Ucraina – n.r.) şi nu dorim să participăm la sprijin financiar sau înarmare, nici măcar în cadrul NATO. Prin urmare, situaţia noastră este o situaţie ciudată »suntem acolo, dar nu suntem». Nu ştiu cât timp poate fi menţinută această situaţie", este punctul de vedere al premierului ungar.

,,Dacă ar fi să ne retragem, participarea noastră la structura militară a NATO şi situaţia noastră s-ar schimba, de asemenea,", a spus el.

Comentariile lui Orbán au loc în contextul în care mai mulţi membri NATO au propus ca alianţa să antreneze trupele ucrainene în Ucraina, mai degrabă decât în alte ţări europene, iar Ungaria nu este de acord cu acest lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici