Etichetele detaliate: Când vom afla exact ce conţin alimentele pe care le cumpărăm - VIDEO

Ambalajul oricărui produs alimentar va reflecta, obligatoriu, adevărul despre ce suntem pe cale să cumpărăm. Noua lege adoptată de Parlamentul European privind etichetarea intră în vigoare peste două săptămâni şi ne va fi de mare folos.

22 afișări
Imaginea articolului Etichetele detaliate: Când vom afla exact ce conţin alimentele pe care le cumpărăm - VIDEO

Etichetele detaliate: Când vom afla exact ce conţin alimentele pe care le cumpărăm (Imagine: Lucian Alecu-Mediafax Foto)

Producătorii sunt obligaţi să ne informeze detaliat despre conţinutul caloric de sare, zahăr şi alergeni. În plus, pentru a depista originea oricărei probleme, vom şti exact din ce ţări sau judeţe provin toate ingredientele folosite.

Eticheta va fi un scurt buletin de analize: număr de proteine, grăsimi, glucide şi minerale, pentru fiecare sută de grame sau porţie de aliment. Obligatoriu, vom citi şi numărul de calorii.


Producatorii, obligati sa introduca etichetele detaliate. Cand vom citi adevarul despre ceea ce cumparam VIDEO pe www.incont.ro

Ar trebui să scăpăm, în sfârşit, de jumătăţile de adevăr. Luăm ca exemplu două tipuri de cremwursti pentru copii denumiţi "de curcan". Conform testelor de laborator, unii conţin 60% piept şi pulpă de curcan. Ceilalţi, 60% slănină şi carne de porc şi doar 15 procente curcan.

În varianta a doua, organismul asimilează un număr dublu de calorii şi adună inexplicabile kilograme în plus. Pentru producător, omisiunea este în schimb profitabilă.

Citeşte mai multe despre etichetele detaliate pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici