Sondaj: Persoanele LGBTIQ din UE se confruntă cu mai puţină discriminare, dar cu mai multă violenţă

Persoanele LGBTIQ din Uniunea Europeană se confruntă cu mai puţină discriminare, dar cu mai multe atacuri fizice sau sexuale decât în urmă cu trei ani, arată un sondaj, citat de Reuters.

Urmărește
72 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Persoanele LGBTIQ din UE se confruntă cu mai puţină discriminare, dar cu mai multă violenţă

Sondaj: Persoanele LGBTIQ din UE se confruntă cu mai puţină discriminare, dar cu mai multă violenţă

Sondajul online realizat în iunie, iulie şi august 2023 pe un eşantion de peste 100.000 de persoane care se identifică ca fiind LGBTIQ a constatat doar uşoare schimbări generale în comparaţie cu precedentul, realizat cu trei ani în urmă, a precizat Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a UE (FRA) într-un raport publicat marţi.

„Mai multe persoane LGBTIQ din Europa sunt acum deschise cu privire la cine sunt. În acelaşi timp, acestea se confruntă cu mai multă violenţă, hărţuire şi intimidare decât înainte”, a precizat FRA.

Datele au arătat că proporţia respondenţilor din cele 27 de state membre ale UE care au declarat că au suferit un atac fizic sau sexual în cei cinci ani anteriori sondajului pentru că sunt LGBTIQ a crescut la 14%, de la 11% în sondajul anterior.

Aproximativ 36% dintre respondenţii din UE au declarat că s-au simţit discriminaţi în cel puţin un domeniu al vieţii lor în anul anterior celui mai recent sondaj pentru că sunt LGBTIQ, în scădere de la 42% în sondajul precedent.

Domeniile de viaţă la care s-a făcut referire au inclus locul de muncă, educaţia, asistenţa medicală, contactul cu serviciile publice, precum şi în magazine, restaurante, baruri şi cluburi de noapte.

În sondaj au fost incluse şi ţările candidate la UE Albania, Macedonia de Nord şi Serbia.

„Chiar dacă vedem semne de progres, intimidarea, hărţuirea şi violenţa rămân ameninţări constante", a declarat Sirpa Rautio, şefa FRA, în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici