Jupân Dinu

O ştire-bombă a bulversat, ieri, atât piaţa de capital autohtonă, cât şi piaţa europeană a petrolului: Dinu Patriciu, preşedintele şi proprietarul grupului Rompetrol, a anunţat că împreună cu asociatul său, americanul Phil Stephenson, au vândut, fiecare, contra sumei de 2,7 miliarde dolari, un procent de 75% din deţinerile pe care le aveau la compania olandeză The Rompetrol Group, N.V. (TRG) către KazMunaiGaz (KMG) - deţinută în proporţie de 100% de către „Samruk“ JSC (holdingul pentru Adminstrarea Activelor de Stat din Kazahstan). Conform lui Patriciu, parteneriatul va asigura un „pod energetic“ care să nu depindă de Rusia.

1 afișare
Imaginea articolului Jupân Dinu

Jupân Dinu

Tranzacţia, condiţionată de aprobarea din partea Comisiei Europene şi din partea altor autorităţi europene de competiţie relevante, este extrem de importantă din punct de vedere economic deoarece oferă acces petrolului caspic în zona UE. Afacerea, în urma căreia Dinu Patriciu va încasa circa 2,16 miliarde dolari, îl va propulsa pe omul de afaceri pe primul loc în topul celor mai bogaţi români, dar şi în topul 300 al celor mai bogaţI oameni ai planetei întocmit de revista „Forbes“.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici