Lazea, BNR: Presedintii bancilor se tem de cresterea cursului, dar trezorierii lor pariaza impotriva leului

La 4,3 lei pentru un euro, cursul este nejustificat de ridicat si noi deprecieri ar pune unele banci sub presiune de a atrage capital, remarca Valentin Lazea, economistul-sef al Bancii Nationale.

1 afișare
"Avem un varf al cursului la 4,3 lei, care indica o supradepreciere. Pe langa recuperarea supraaprecierii din anii trecuti, piata a reactionat dupa spiritul de turma si a dus cursul prea mult in partea opusa. Noi, la BNR, consideram ca aceste niveluri nu sunt in linie cu indicatorii fundamentali ai economiei", afirma Lazea.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici