Loteria distruge patrimoniul naţional cu buldozerul

Este o certitudine că vechile case boiereşti cu pivniţe ample şi tuneluri subterane din Bucureşti, despre care se amintea adesea în cronici, nu sunt legende, după cum s-a descoperit şi pe Calea Victoriei la numărul 9.

2 afișări
Imaginea articolului Loteria distruge patrimoniul naţional cu buldozerul

Loteria distruge patrimoniul naţional cu buldozerul

Cronicarii vremii scriau că vodă Caragea "se plimba cu caleaşca prin tunelurile" ce legau Curtea Veche de cea din Dealul Spirii sau hanuri şi case boiereşti. Pe lângă aceste vechi subterane s-au păstrat pivniţe impresionante din secolele XVII-XVIII, cum de altfel s-a văzut cu ochiul liber pe străzile din centrul istoric, pentru care Primăria Municipiului nu reuşeşte să găsească o soluţie de punere în valoare, ele fiind reacoperite fără nici o intervenţie de conservare, după ce au fost expuse elementelor naturii ani la rând.

Citeste toata stirea pe www.jurnalul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici