Patriciu s-a umplut de petrodolari

Dinu Patriciu, preşedintele şi proprietarul grupului Rompetrol, înregistrat în Olanda, a vândut 75% din acţiuni, pentru 2,7 miliarde de dolari, către compania petrolieră de stat KazMunaiGaz din Kazahstan, care şi-a anunţat în urmă cu câteva luni intenţia de a intra pe piaţa europeană. Anunţul a fost făcut de omul de afaceri, ieri, în cadrul unei întâlniri informale cu câţiva ziarişti.

1 afișare
Imaginea articolului Patriciu s-a umplut de petrodolari

Patriciu s-a umplut de petrodolari

Tranzacţia a fost confirmată ulterior de cele două grupuri - Rompetrol Holding SA (Elveţia) şi KazMunaiGaz. Grupul Rompetrol a fost evaluat la 3,616 miliarde de dolari. Astfel, Patriciu va încasa 2,71 miliarde de dolari. Firma elveţiană Rompetrol Holding, controlată de Patriciu, va păstra 25% din acţiunile grupului Rompetrol (The Rompetrol Group - TRG), iar Patriciu va rămâne preşedinte şi director general. "Tranzacţia a urmărit asigurarea competitivi-tăţii viitoare a companiei şi acces la investiţii", a precizat Dinu Patriciu. El a arătat că astfel, Rompetrol va avea acces la resurse energetice şi va avea independenţă faţă de aprovizionarea din Rusia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici