Preţul crizei: 2.800 miliarde $

Cea mai severă criză financiară din ultimii 80 de ani a pro­vocat prăbuşirea burselor, falimentele unor mari bănci şi firme de asigurări de talie mondială. SUA, UE, dar şi alte ţări au fost nevoite să ia măsuri de ne­i­maginat înainte de declanşarea uraganului financiar, în încercarea de a stopa prăbuşirea întregului sistem economic. Pierderile acumulate de sistemul financiar mondial sunt estimate de Banca Angliei la 2.800 miliarde de dolari.

2 afișări
Imaginea articolului Preţul crizei: 2.800 miliarde $

Preţul crizei: 2.800 miliarde $

În ciuda măsurilor extreme adoptate de guvernele din întreaga lume pentru a stinge criza financiară, aceasta continuă să se întindă ca o vâlvătaie. FMI s-ar putea confrunta cu o lipsă de fonduri necesare pentru a salva numărul mare de state aflate în dificultate şi ar putea recurge la măsuri extreme, cum ar fi tipărirea de bani.

 

Citeste toata stirea pe www.jurnalul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici