Prudenţa - cuvântul de ordine la bursă

Piaţa de capital trece printr-o perioadă caracterizată de scăderi ample, incertitudini şi volatilitate foarte mare. Comportamentul investitorilor este guvernat aproape în totalitate de panică, lăsând deoparte orice analiză tehică sau fundamentală. Majoritatea vând acţiunile, sub aceste influenţe de natură sentimentală venită de pe bursele internaţionale.

1 afișare
Imaginea articolului Prudenţa - cuvântul de ordine la bursă

Prudenţa - cuvântul de ordine la bursă

Brokerii recomandă prudenţă în primul rând şi intrarea treptată la cumpărare. După pierderile foarte mari suferite de emitenţii de la BVB, care au ajuns la nivelurile din anii 2005-2006, o parte dintre investitori sunt tentaţi să aştepte şi să încerce să intuiască momentele în care piaţa va atinge minimele, pentru a profita de nivelurile scăzute. Specialiştii pieţei spun că nu este cea mai bună variantă, pentru că este foarte riscant şi greu de anticipat.
"Recomandarea mea pentru investitorii de la Bursa de Valori în această perioadă este să fie prudenţi, să îşi împartă banii echitabil, astfel încât să cumpere încet, pachete mici şi zilnice. În aceste momente, valorile emitenţilor sunt foarte bune şi atractive şi ideea de a aştepta minimele nu este foarte bună, pentru că momentul acestora se poate rata foarte uşor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici