Soţii Bîrsan ies la atac cu imunitatea lui de la CEDO

Judecătoarea Gabriela Bîrsan, preşedintele Secţiei de Contencios Administrativ al Curţii Supeme de Justiţie şi soţul acesteia, Corneliu Bîrsan, judecătorul României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) au început o campanie de blocare a anchetei în dosarul „Mită la Curtea Supremă".

14 afișări
Imaginea articolului Soţii Bîrsan ies la atac cu imunitatea lui de la CEDO

Soţii Bîrsan ies la atac cu imunitatea lui de la CEDO

Cei doi au depus notificări, plângeri prealabile sau contestaţii la mai multe instituţii europene şi naţionale: Consiliul Europei, CEDO, Ministerul Afacerilor Externe, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi CSM. Judecătorii susţin că li s-au încălcat mai multe drepturi, atunci când le-a fost percheziţionată vila din Snagov, întrucât Corneliu Bîrsan ar avea calitate de diplomat şi ar beneficia de mai multe imunităţi şi privilegii pe teritoriul Uniuni Europene. Contactaţi de ziarul "Adevărul", oficialii CEDO au precizat că nu doresc să facă niciun comentariu pe această temă în acest stadiu al anchetei.

Citeste toata stirea pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici