Strategul englez al PSD, geambas de titluri nobiliare

PSD a luat decizia de a lucra cu o noua echipa de strategi politici. Este vorba despre firma britanica Penn, Schoen and Berland Associates. Managerul general al biroului din Londra al acestei firme este Matt Carter, pe numele lui complet Matthew John Carter. Alaturi de consilierul sau, Carter a fost pe 13, 14 si 15 la Bran, acolo unde liderii PSD s-au intrunit intr-o sedinta a conducerii partidului. Cei doi au facut o prezentare de doua ore si jumatate a unui amplu studiu sociologic despre starea PSD. Dar cine este Matt Carter?

1 afișare
Imaginea articolului Strategul englez al PSD, geambas de titluri nobiliare

Strategul englez al PSD, geambas de titluri nobiliare

Nascut pe 22 martie 1972, Carter a avut o viata zbuciumata. A activat vreme de opt ani in diferite functii de conducere in Partidul Laburist, in 2003 devenind cel mai tinar secretar general al partidului. La 1 ianuarie 2004 a devenit seful de campanie electorala al Partidului Laburist, conducind formatiunea sa la victoria in alegeri. Din aceste functii, secretar general si sef de campanie, Carter a fost implicat intr-unul dintre cele mai mari scandaluri politice din Marea Britanie. Este vorba despre „Cash for Honours” („Bani contra titluri nobiliare“). Pe scurt, scandalul face referire la faptul ca Partidul Laburist, aflat la putere, a fost banuit ca a acordat titluri onorifice unor donatori bogati, in schimbul unor imprumuturi secrete care l-au ajutat sa isi finanteze campania electorala din 2005. Ancheta, deschisa in martie 2006, a determinat audierea a 136 de persoane, printre care fostul premier Tony Blair. Unii oficiali de pe linga fostul premier britanic au fost chiar arestati. In cele din urma, Parchetul britanic n-a facut nici o inculpare in acest scandal. S-a considerat ca dovezile sint „insuficiente”. Recent, Tony Blair a demisionat din functia de premier, dar si din cea de lider al Partidului Laburist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici