Turiştii străini cheltuiesc pe cazare în România cât încasările unui mall

Doar 1,3 milioane de turişti străini s-au cazat anul trecut cel puţin o noapte la un hotel sau o pensiune din România, iar suma cheltuită de ei pentru cazare este estimată de ZF la 170-175 mil. euro, similară cu cifra de afaceri obţinută anul trecut de cel mai mare centru comercial din ţară, AFI Palace Cotroceni din Capitală, potrivit unei analize a ZF.

7 afișări
Imaginea articolului Turiştii străini cheltuiesc pe cazare în România cât încasările unui mall

Hotel (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Staţiunile de la munte, cele de pe litoral şi cele balneare nu au reuşit să atragă în unităţile de cazare nici 150.000 de turişti străini anul trecut, potrivit datelor centralizate de ZF din rapoarte realizate de INS, în condiţiile în care doar austriecii "se lăudau" anul trecut în septembrie cu 200.000 de turişti români care le-au vizitat ţara.

Marile oraşe inclusiv Ca­pitala continuă să fie vedetele turismului ro­mâ­nesc, dar acest indi­cator nu arată altceva decât că turismul de bu­siness sus­ţine de fapt întreaga industrie. Cu încasări estimate de ZF la aproape 160 mil. euro, marile oraşe au atras anul trecut peste un milion de străini în unităţi de cazare, dar dacă întrebi un manager de hotel din Capitală, îţi va spune că în weekend - atunci când alte oraşe europene sunt pline de turişti - hotelurile din Bucureşti sunt mai mult goale.

Citeşte mai multe despre banii cheltuiţi de turiştii străini pe cazare în România pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici